Allioli

Inici>Receptes >Allioli
Ingredients:
  • 15 cl - Oli d'oliva
  • Sal
  • 2 grans - All
Introducció:

L'allioli, també anomenat alioli o alliori, és una recepta antiga i molt present en la gastronomia tradicional catalana. Les salses elaborades amb all són comunes a tota la Mediterrània, amb les particularitats d'elaboració i ingredients de cada territori.

Preparació:

En un morter amb una mica de sal, piqueu els alls fins fer-ne una pasta molt fina.
A continuació afegiu-hi l’oli gota a gota i aneu-ho remenant sense parar amb la mà de morter, sempre en el mateix sentit, fins aconseguir una salsa ben espessa i compacta.

Variacions:
Podeu afegir-hi un rovell d’ou abans de començar a muntar la salsa.
Es pot fer amb batedora elèctrica.
Podeu afegir-hi un raig de suc d'una taronja agra durant l'elaboració de l'allioli o bé al final.

Categoria: Salses.
Font: Corpus Culinari Català
Comentaris rebuts (1)
  • copito
  • 07/10/2011 a les 21:57 pm (Europe/Berlin +02:00)
  • "val cualsebol tipus de morter sigui de fusta, marbre o ferro???????"
    • La seva puntuació
    • 3 estrelles
    • 3 estrelles
    • 3 estrelles
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
  • Facebook
  • youtube
  • flickr
  • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.