Albergínies gratinades amb beixamel

Inici>Receptes >Albergínies gratinades amb beixamel
  • Albergínies gratinades amb beixamel
1
Autor: gastroteca.cat
Ingredients:
  • 4 - Albergínies
  • 200 g - Carn de vedella picada
  • 200 g - Carn de porc picada
  • 1 - Ceba trinxada fina
  • 2 - Ous durs
  • 100 g - Pa ratllat
  • Un raig - Llet
  • 100 g - Formatge ratllat
  • Oli
  • Sal
  • Pebre
Preparació:
Partiu les albergínies pel llarg i feu-hi uns talls a la carn.
Fregiu-les fins que estiguin rosses.
Traieu-ne la polpa i trinxeu-la; reserveu-la.
Fregiu la ceba en una cassola amb una mica d’oli, afegiu-hi la carn picada i sofregiu-ho tot junt, remenant perquè no es facin boles.
Afegiu-hi el pa ratllat i l’ou batut amb la llet, i deixeu-ho coure.
En l’últim moment hi afegiu la polpa d’albergínia.
Salpebreu i ompliu les albergínies amb el farcit.
Les albergínies farcides es cobreixen amb salsa beixamel abans de posar-hi el formatge per gratinar i gratineu-les.

Variacions:
Es pot fer només amb carn de porc.
En lloc de carn es pot farcir de samfaina.
També es poden farcir de peix tallat a daus o mariscs.
Es pot afegir tomàquet en el sofregit.
S’hi pot fer una reducció de vi blanc o vi ranci.
S’hi poden afegir panses i pinyons.
Es pot servir amb una base de salsa de tomàquet.
Categoria: Verdures.
Font: Corpus Culinari Català
Comentaris rebuts (0)
Productes relacionats
Pujar
Baixar
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
  • Facebook
  • youtube
  • flickr
  • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.