Xocolata a la pedra d'Agramunt

Inici>Productes >Xocolata a la pedra d'Agramunt

Xocolata a la pedra d'Agramunt

La vila d'Agramunt té una llarga tradició d'elaboració de xocolata que arrenca a finals del segle XVIII i és una de les especialitats més reconegudes de la vila. Tot i que s'han mecanitzat algunes parts del procés, es mantenen els mètodes artesanes d'elaboració.

  • Xocolata a la pedra d'Agramunt
1
Distintiu:
    • Productes de la Terra
    • Productes de la Terra

Elaborat exclusivament amb cacau, antigament mòlt sobre una pedra, sucre de canya i algun aromatitzant natural, com vainilla o canyella, en resulta una xocolata granulada i de color fosc. Distingeixen a la xocolata a la pedra feta a Agramunt els mètodes tradicionals de torrat i mòlta en calent del cacau. Es presenta en rajoles gruixudes, de daus també gruixuts que, tot i que està preparada per ésser ratllada per prendre desfeta, també es pot menjar sencera, amb pa o pastes i per aromatitzar plats salats.

Categoria: Xocolata i dolços.
Propi de: Urgell
Calendari de temporada
genfebmarabrmaijunjulagosetoctnovdes
genfebmarabrmaijunjulagosetoctnovdes
Informació complementària:

Es ven, embolcallada en paper o en capsetes de cartró -on s'hi poden llegir els certificats de qualitat corresponents- en rajoles de diferents grandàries i pesos, en algunes pastisseries d'arreu de Catalunya, sobretot a les comarques lleidatanes.

Atributs i propietats nutricionals:

La xocolata és un producte amb un valor energètic elevat, ja que el seu component principal és greix. A més, en funció del contingut de cacau, tindrà una proporció de sucres més o menys gran, de manera que el seu valor energètic també variarà. Cal destacar el poder antioxidant de la xocolata, ja que conté una important quantitat de polifenols. També és una font important de minerals com el magnesi, fòsfor, ferro i zinc. Els experts recomanen prendre uns 20 grams de xocolata negra al dia  gràcies a les seves propietats beneficioses per la salut.

Comentaris rebuts (0)
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
  • Facebook
  • youtube
  • flickr
  • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.