Xai ecològic

Inici>Productes >Xai ecològic

Xai ecològic

Els corders provenen en la seva totalitat de ramaderies ecològiques que han superat els dos anys de conversió, certificades pel CCPAE (Consell Català de la Producció Agrària Ecològica).

Distintiu:
    • Productes CCPAE
    • Productes CCPAE

Els xais ecològics neixen i creixen en explotacions ecològiques al costat de les seves mares. S'alimenten principalment de llet materna i de pastures, però també de farratges i grans de cereals en menor proporció. Tots aquests aliments provenen de l'agricultura ecològica i són lliures de pesticides i d'adobs químics. L'ús restringit que la ramaderia ecològica fa dels medicaments al·lopàtics de síntesi química o antibiòtics garanteix, a més, una carn lliure de residus medicamentosos.

Categoria: Carn.
Propi de: Tota CatalunyaCatalunya
Calendari de temporada
genfebmarabrmaijunjulagosetoctnovdes
genfebmarabrmaijunjulagosetoctnovdes
Informació complementària:

Es pot trobar en algunes explotacions ramaderes d'arreu de Catalunya, així com en establiments especialitzats en productes ecològics.

Atributs i propietats nutricionals:

La carn de xai es pot considerar vermella o blanca segons l'edat i l'alimentació que ha rebut l'animal. És un dels animals amb major percentatge de greix, concentrat en algunes parts com les costelles, que és principalment saturat. En animals joves, es concentra sota la pell i es pot eliminar fàcilment. En canvi, en animals més grans es troba entre el teixit muscular.
Com la resta de carns, és una bona font de proteïnes de bona qualitat, vitamina B12 i B2 i de minerals com ferro, fòsfor i zinc.

Comentaris rebuts (0)
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
  • Facebook
  • youtube
  • flickr
  • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.