Xai amb Marca Q

Inici>Productes >Xai amb Marca Q

Xai amb Marca Q

Els xais emparats en aquesta distinció provenen de races incloses en el catàleg oficial, criats sota condicions controlades que afavoreixen la producció d'una carn de qualitat superior.

  • Xai amb Marca Q
1
Distintiu:
    • Marca Q
    • Marca Q

Aquests corders poden provenir de l'explotació on també seran engreixats, cas en el qual s'indica a l'etiqueta xai de ramat, o engreixats en una altra explotació, cas en el qual s'hi llegeix xai d'engreix. L'alimentació del xai de ramat serà exclusivament de pinso de primera qualitat, a més de palla i farratges, i llet materna. En el cas del xai d'engreix, l'animal ha d'haver entrat a l'explotació entre les quatre i les set setmanes de vida, i ha de tenir un període d'engreix, només amb pinsos de primera qualitat, durant un període superior als 30 dies. La carn d'aquests xais és més saborosa i resisteix millor les coccions per la seva consistència.

Categoria: Carn.
Propi de: Tota CatalunyaCatalunya
Calendari de temporada
genfebmarabrmaijunjulagosetoctnovdes
genfebmarabrmaijunjulagosetoctnovdes
Informació complementària:

Les canals es comercialitzen a les carnisseries d'arreu de Catalunya, convenientment certificades en totes les formes de presentació: senceres, a peces (la cuixa, l'espatlla, i el costellam, preferentment), o filetejada i envasada.

Atributs i propietats nutricionals:

La carn de xai es pot considerar vermella o blanca segons l'edat i l'alimentació que ha rebut l'animal. És un dels animals amb major percentatge de greix, concentrat en algunes parts com les costelles, que és principalment saturat. En animals joves, es concentra sota la pell i es pot eliminar fàcilment. En canvi, en animals més grans es troba entre el teixit muscular. Com la resta de carns, és una bona font de proteïnes de bona qualitat, vitamina B12 i B2 i de minerals com ferro, fòsfor i zinc.

Comentaris rebuts (0)
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
  • Facebook
  • youtube
  • flickr
  • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.