Vi DO Terra Alta

Inici>Productes >Vi DO Terra Alta

Vi DO Terra Alta

La vitivinicultura a la Terra Alta té una tradició mil•lenària i la seva producció està reconeguda públicament per la Denominació d’Origen “Terra Alta” des de 1982. La zona de producció de la DO Terra Alta és la més meridional de la vitivinicultura catalana i està situada al sud oest de Catalunya, entre el riu Ebre i la frontera amb terres aragoneses. Per la seva situació, per la vocació vitícola del seu terrer i les pràctiques culturals desenvolupades per la seva gent, la DO Terra Alta es una regió vitivinícola típicament mediterrània.

 • Vi DO Terra Alta
1
Veure vídeo
Autor: gastroteca.cat
Distintiu:
  • DO Terra Alta
  • DO Terra Alta
  • Productes de la Terra
  • Productes de la Terra

Les condicions del terrer afavoreixen, en caràcter general, la qualitat i expressió de varietats viníferes de maduració mitjana i tardana. Les viníferes més importants són la Garnatxa blanca i el Macabeu, per a les blanques; i la Garnatxa fina, el Samsó, el Syrah i la Garnatxa peluda per a les negres. Cal destacar que un terç de la superfície mundial de Garnatxa blanca es conrea a la DO Terra Alta. La Garnatxa blanca assoleix a la DO Terra Alta tota la seva esplendor en aromes, caràcter, personalitat i matisos. Aquesta gamma de vins es completa amb els vins dolços naturals, les misteles i els rancis, tots ells obtinguts a partir de raïms de sobremadurats per l’acció natural del cerç que bufa durant la tardor. 1.660 viticultors acaparen la tradició vitícola de la zona, conreen entorn 6.500 hectàrees de vinya i produeixen una mitjana anual de 6.000 kg de raïm per hectàrea. En total hi ha 43 cellers inscrits a la DO Terra Alta.

Categoria: Vi, cava i espumosos.
Propi de: Terra Alta
Calendari de temporada
genfebmarabrmaijunjulagosetoctnovdes
genfebmarabrmaijunjulagosetoctnovdes
Informació complementària:

El vins de la Terra Alta es distribueixen i comercialitzen a cellers d'arreu de Catalunya.

Atributs i propietats nutricionals:

La composició del vi és molt complexa. Conté aigua, alcohol, sucres, àcids orgànics, sals minerals i molt poques vitamines del grup B. Els beneficis del consum moderat de vi deriven de compostos com els flavonoides o els antocians, amb elevada acció antioxidant. Un altre compost important és el resveratrol, que té propietats antioxidants i anticancerígenes (sobretot en el vi negre). És una beguda alcohòlica i, per tant, el seu consum ha de ser moderat: una copa al dia per a les dones i dues per als homes. En aquestes proporcions, el seu consum pot contribuir a la millora del sistema cardiovascular, reduint el colesterol dolent i augmentant el bo.

Enllaços:
Comentaris rebuts (0)
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
 • Facebook
 • youtube
 • flickr
 • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.