Vi DO Tarragona

Inici>Productes >Vi DO Tarragona

Vi DO Tarragona

La DO Tarragona es localitza en la part central de la província, on es conrea la vinya des de fa un miler d'anys, impulsada durant l'Imperi romà. Actualment la zona de producció s’estén per 73 termes municipals situats principalment en les comarques del Camp de Tarragona i part de la Ribera d’Ebre. La qualitat del vi és producte del clima suau mediterrani de la zona, amb temperatures mitjanes de 15ºC. Els vins que s'hi produeixen són en general de graduació moderada i aroma afruitat, amb una acidesa poc marcada.

 • Vi DO Tarragona
1
Veure vídeo
Autor: gastroteca.cat
Distintiu:
  • Productes de la Terra
  • Productes de la Terra
  • DO Tarragona
  • DO Tarragona

Els vins blancs que es produeixen al Camp de Tarragona són molt suaus, equilibrats, aromàtics i afruitats. A la zona de la Ribera d’Ebre els blancs són de color brillant. S'elaboren amb les varietats macabeu, parellada, xarel·lo, chardonay, moscatell, sauvignon blanc i garnatxa blanca. Els vins negres de la zona del Camp de Tarragona són ferms i aromàtics. Els negres de la Ribera d’Ebre harmonitzen el cos i el color de la carinyena i la riquesa de la garnatxa. S'elaboren amb les varietats: ull de llebre, merlot, samsó, cabernet sauvignon, sumoll, garnatxa, syrah i pinot noir. En els darrers anys també ha augmentat força el prestigi dels rosats de la zona del Camp de Tarragona que són frescs i de color cirera. També hi ha perdurat l'elaboració de vins licorosos: Mistela de Tarragona, Moscatell de Tarragona, Garnatxa de Tarragona, Vi Ranci de Tarragona, Vi vimblanc de Tarragona. Els vins destinats a la criança han de passar-hi dos anys, dels quals un mínim de sis mesos en el cas dels blancs i rosats, i de dotze per als negres, han de ser en envàs de roure. Els vins licorosos han de tenir una criança de dos anys en envàs de roure, i els rancis, de quatre anys en fases de fusta i vidre.

Categoria: Vi, cava i espumosos.
Propi de: Alt Camp, Baix Camp, Ribera d'Ebre, Tarragonès
Calendari de temporada
genfebmarabrmaijunjulagosetoctnovdes
genfebmarabrmaijunjulagosetoctnovdes
Informació complementària:

Els vins de la DO Tarragona es distribueixen i comercialitzen arreu de Catalunya i també a l’exterior. L’àrea de més gran consum, però, es concentra a les comarques de la província.

Atributs i propietats nutricionals:

La composició del vi és molt complexa. Conté aigua, alcohol, sucres, àcids orgànics, sals minerals i molt poques vitamines del grup B. Els beneficis del consum moderat de vi deriven de compostos com els flavonoides o els antocians, amb elevada acció antioxidant. Un altre compost important és el resveratrol, que té propietats antioxidants i anticancerígenes (sobretot en el vi negre). És una beguda alcohòlica i, per tant, el seu consum ha de ser moderat: una copa al dia per a les dones i dues per als homes. En aquestes proporcions, el seu consum pot contribuir a la millora del sistema cardiovascular, reduint el colesterol dolent i augmentant el bo.

Enllaços:
Comentaris rebuts (0)
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
 • Facebook
 • youtube
 • flickr
 • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.