Generalitat de Catalunya.
Avís legal |Afegir a favorits | Recomanar a un amic





Els vins rosats d'aquesta DO es fan amb les varietats de raïm carinyena, garnatxa negra i lledoner, i són afruitats, moderats i molt saborosos. Els negres es fan amb varietats recomanades com la garnatxa negra o la samsó i són afruitats i lleugers. Els blancs es fan amb macabeu, i garnatxa blanca, i són frescos i saborosos. També s'hi fa la Garnatxa de l'Empordà, un vi dolç elaborat a partir d'aquesta varietat de raïm blanc, i el moscatell. Els vins ecològics, les misteles, els vins de raïm sobremadurat i els vins escumosos completen l'oferta vitivinícola de la DO Empordà, que comprèn 2.000 ha de vinya i té una producció anual de 52.148 hl, amb 423 viticultors i 45 cellers.
gen | feb | mar | abr | mai | jun | jul | ago | set | oct | nov | des |
![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() |
Es distribueix i comercialitza arreu de Catalunya, preferentment als cellers de les comarques de la província de Girona.
La composició del vi és molt complexa. Conté aigua, alcohol, sucres, àcids orgànics, sals minerals i molt poques vitamines del grup B. Els beneficis del consum moderat de vi deriven de compostos com els flavonoides o els antocians, amb elevada acció antioxidant. Un altre compost important és el resveratrol, que té propietats antioxidants i anticancerígenes (sobretot en el vi negre). És una beguda alcohòlica i, per tant, el seu consum ha de ser moderat: una copa al dia per a les dones i dues per als homes. En aquestes proporcions, el seu consum pot contribuir a la millora del sistema cardiovascular, reduint el colesterol dolent i augmentant el bo.