Vi DO Empordà

Inici>Productes >Vi DO Empordà

Vi DO Empordà

La peculiar orografia de l'Empordà, que combina mar i muntanya, i el clima mediterrani defineixen la personalitat dels vins d'aquesta DO. La insolació és elevada i la pluviositat és notable; els terrenys àcids afavoreixen el naixement de vins de qualitat; les vinyes, per evitar quedar malmeses per la tramuntana, creixen a pocs centrímetres del terra i en garanteixen un bon estat sanitari.

 • Vi DO Empordà
 • Vi DO Empordà
1
2
Veure vídeo
Autor: gastroteca.cat
Distintiu:
  • DO Empordà
  • DO Empordà
  • Productes de la Terra
  • Productes de la Terra

Els vins rosats d'aquesta DO es fan amb les varietats de raïm carinyena, garnatxa negra i lledoner, i són afruitats, moderats i molt saborosos. Els negres es fan amb varietats recomanades com la garnatxa negra o la samsó i són afruitats i lleugers. Els blancs es fan amb macabeu, i garnatxa blanca, i són frescos i saborosos. També s'hi fa la Garnatxa de l'Empordà, un vi dolç elaborat a partir d'aquesta varietat de raïm blanc, i el moscatell. Els vins ecològics, les misteles, els vins de raïm sobremadurat i els vins escumosos completen l'oferta vitivinícola de la DO Empordà, que comprèn 2.000 ha de vinya i té una producció anual de 52.148 hl, amb 423 viticultors i 45 cellers.

Categoria: Vi, cava i espumosos.
Propi de: Alt Empordà
Calendari de temporada
genfebmarabrmaijunjulagosetoctnovdes
genfebmarabrmaijunjulagosetoctnovdes
Informació complementària:

Es distribueix i comercialitza arreu de Catalunya, preferentment als cellers de les comarques de la província de Girona.

Atributs i propietats nutricionals:

La composició del vi és molt complexa. Conté aigua, alcohol, sucres, àcids orgànics, sals minerals i molt poques vitamines del grup B. Els beneficis del consum moderat de vi deriven de compostos com els flavonoides o els antocians, amb elevada acció antioxidant. Un altre compost important és el resveratrol, que té propietats antioxidants i anticancerígenes (sobretot en el vi negre). És una beguda alcohòlica i, per tant, el seu consum ha de ser moderat: una copa al dia per a les dones i dues per als homes. En aquestes proporcions, el seu consum pot contribuir a la millora del sistema cardiovascular, reduint el colesterol dolent i augmentant el bo.

Enllaços:
Comentaris rebuts (0)
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
 • Facebook
 • youtube
 • flickr
 • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.