Vi DO Alella

Inici>Productes >Vi DO Alella

Vi DO Alella

Amb gran part de la superfície conreada en àrees periurbanes, la DO Alella gaudeix d'un clima mediterrani, molt a prop del litoral, força humit i amb un sòl de fàcil drenatge i que reté les radiacions solars. Entre la tradició i la urbanitat, a Alella les vinyes es deixen bressolar per la brisa marina, mentre esgarrapen terreny i endinsen les seves arrels en el sòl.

  • Vi DO Alella
  • Vi DO Alella
1
2
Autor: gastroteca.cat
Distintiu:
    • DO Alella
    • DO Alella
    • Productes de la Terra
    • Productes de la Terra

La DO Alella és reconeguda per la qualitat dels vins blancs, tant monovarietals com resultants de cupatges. Se'n fan de secs i de blancs, i s'empren les varietats pansa blanca, chardonay o sauvignon blanc. També s'hi fan vins rosats aromàtics, amb garnatxa, merlot i pansa rosada i, en menys quantitat, negres afruitats i suaus elaborats amb les varietats cabernet sauvignon, ull de llebre i merlot. La superfície de vinyes és de 560 ha, hi ha 96 viticultors i 8 cellers embotelladors i la producció mitjana anual és de 9.000 hl.

Categoria: Vi, cava i espumosos.
Propi de: Vallès Oriental, Maresme
Calendari de temporada
genfebmarabrmaijunjulagosetoctnovdes
genfebmarabrmaijunjulagosetoctnovdes
Informació complementària:

D'àmplia comercialització a l'àrea metropolitana de Barcelona i al Maresme, els vins d’aquesta DO es distribueixen també arreu de Catalunya.

Atributs i propietats nutricionals:

La composició del vi és molt complexa. Conté aigua, alcohol, sucres, àcids orgànics, sals minerals i molt poques vitamines del grup B. Els beneficis del consum moderat de vi deriven de compostos com els flavonoides o els antocians, amb elevada acció antioxidant. Un altre compost important és el resveratrol, que té propietats antioxidants i anticancerígenes (sobretot en el vi negre). És una beguda alcohòlica i, per tant, el seu consum ha de ser moderat: una copa al dia per a les dones i dues per als homes. En aquestes proporcions, el seu consum pot contribuir a la millora del sistema cardiovascular, reduint el colesterol dolent i augmentant el bo.

Enllaços:
Comentaris rebuts (0)
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
  • Facebook
  • youtube
  • flickr
  • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.