Vi DO Pla i Llevant

Inici>Productes >Vi DO Pla i Llevant

Vi DO Pla i Llevant

La zona geogràfica que comprèn la DO Pla i Llevant és una de les zones de l'illa de Mallorca amb més tradició vitivinícola, ja que la vinya es cultiva en aquest territori des de la dominació romana. La zona de producció acull les zones central i est de l'illa de Mallorca.

  • Vi DO Pla i Llevant
  • Vi DO Pla i Llevant
  • Vi DO Pla i Llevant
  • Vi DO Pla i Llevant
  • Vi DO Pla i Llevant
  • Vi DO Pla i Llevant
1
2
3
4
5
6
Distintiu:
    • DO Pla i Llevant
    • DO Pla i Llevant
    • Aliments Tradicionals
    • Aliments Tradicionals

El Reglament de la DO Pla i Llevant estableix la següent relació de varietats aptes per a l'elaboració de vins amb dret a l'ús d'aquesta Denominació d'Origen:
Negres: manto negre, callet, fogoneu, ull de llebre, monestrell, cabernet sauvignon, merlot, sirà i pinot noir.
Blanques: premsal blanc, parellada, macabeu, moscatell, chardonnay i riesling. Els vins blancs de raïm chardonnay, tenen aromes molt marcades de fruites tropicals així com aromes làctiques i avainillades si han estat fermentats en bótes de fusta. Els moscatells secs ofereixen aromes florals, mentre que els vins frescs procedents de les varietats premsal blanc, macabeu i parellada presenten aromes de fruites àcides. Quan els vins són fruit de combinacions d’aquestes varietats, el resultat és un complex conjunt d’aromes molt fresques al paladar.
En els vins negres els diferents tipus de raïm que s'utilitzen permeten obtenir uns vins molt interessants, els quals es caracteritzen per la intensitat del color i les aromes complexes de fruites. En la boca els tanins són suaus i amb una acidesa equilibrada, i fan en conjunt una sensació de frescor.

Categoria: Vi, cava i espumosos.
Propi de: Algaida, Ariany, Artà, Campos, Capdepera, Felanitx, Llucmajor, Manacor, Maria de la Salut, Montuïri, Muro, Petra, Porreres, Sant Joan, Sant Llorenç des Cardassar, Santa Margalida, Sineu, Vilafranca
Atributs i propietats nutricionals:

La composició del vi és molt complexa. Conté aigua, alcohol, sucres, àcids orgànics, sals minerals i molt poques vitamines del grup B. Els beneficis del consum moderat de vi deriven de compostos com els flavonoides o els antocians, amb elevada acció antioxidant. Un altre compost important del vi és el resveratrol, amb propietats antioxidants i anticancerígenes (sobretot en el vi negre). És una beguda alcohòlica i, per tant, el seu consum ha de ser moderat: una copa al dia per a les dones i dues per als homes. En aquestes proporcions, el seu consum pot contribuir a la millora del sistema cardiovascular, reduint el colesterol dolent i augmentant el bo. Tampoc no oblidem que l'alcohol aporta 7 kcal per gram o mililitre (si un vi té un graduació del 10%, s'haurà de corregir proporcionalment aquesta quantitat).

Comentaris rebuts (1)
  • agro
  • 15/12/2010 a les 12:30 pm (Europe/Berlin +01:00)
  • "M\'han encantat trobar info de les Illes, grasis"
    • La seva puntuació
    • 5 estrelles
    • 5 estrelles
    • 5 estrelles
    • 5 estrelles
    • 5 estrelles
Territoris d'on és propi
    • Illes Balears
    • Illes Balears
    • Illes Balears
    • Algaida, Ariany, Artà, Campos, Capdepera, Felanitx, Llucmajor, Manacor, Maria de la Salut, Montuïri, Muro, Petra, Porreres, Sant Joan, Sant Llorenç des Cardassar, Santa Margalida, Sineu, Vilafranca
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
  • Facebook
  • youtube
  • flickr
  • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.