Vi DO Binissalem

Inici>Productes >Vi DO Binissalem

Vi DO Binissalem

La denominació d’origen Binissalem ocupa la part central de l’illa de Mallorca, una planícia de suau relleu, tancada al nord de la Serra d’Alfàbia, que resguarda la zona dels vents freds i humits.La zona de producció i elaboració dels vins emparats per la denominació d’origen Binissalem està integrada pels termes municipals de Binissalem, Consell, Santa Maria del Camí, Sencelles i Santa Eugènia.

  • Vi DO Binissalem
  • Vi DO Binissalem
  • Vi DO Binissalem
  • Vi DO Binissalem
1
2
3
4
Distintiu:
    • DO Binissalem Mallorca
    • DO Binissalem Mallorca
    • Aliments Tradicionals
    • Aliments Tradicionals

La Denominació d’origen de Binissalem empara vins distingits i diferenciats negres, rosats, blancs i espumosos. Vins negres;  La varietat autòctona anomenada "manto negro" és la base dels vins negres de la comarca, i ha de participar en l’elaboració d’aquests vins almenys en un 30%. Entre altres varietats hi trobam, Callet, Tempranillo, Monastrell, Cabernet Sauvignon, Syrah y Merlot. Són vins de color vermell no molt intens, amb aromes de fruites que evolucionen ràpidament cap a d'altres tons més confitats com ara mermelada de poma i figa seca. Els vins de criança presenten una estructura fina i harmoniosa amb tanins molts suasu, quasi imperceptibles, i aromes d'alcohol i regalèssia.
Vins Blancs: elaborats majoritàriament, amb la varietat moll o premsal blanc, la qual deixa la seva empremta particular en qualsevol d'ells, i els dóna aromes afruitades que van des de la poma verda fins als fruits secs. Dins la boca són, freqüentment, vins frescs amb un atractiu joc de gusts àcis i dolçassos amb una lleugera amargor final.

Categoria: Vi, cava i espumosos.
Propi de: Binissalem, Consell, Santa Eugènia, Santa Maria del Camí, Sencelles
Informació complementària:

La principal sortida d'aquests vins és la pròpia Comunitat Autònoma de les Illes Balears.  Les exportacions es realitzen principalment a Alemanya i un percentatge molt baix es comercialitza a Espanya.

Atributs i propietats nutricionals:

La composició del vi és molt complexa. Conté aigua, alcohol, sucres, àcids orgànics, sals minerals i molt poques vitamines del grup B. Els beneficis del consum moderat de vi deriven de compostos com els flavonoides o els antocians, amb elevada acció antioxidant. Un altre compost important del vi és el resveratrol, amb propietats antioxidants i anticancerígenes (sobretot en el vi negre). És una beguda alcohòlica i, per tant, el seu consum ha de ser moderat: una copa al dia per a les dones i dues per als homes. En aquestes proporcions, el seu consum pot contribuir a la millora del sistema cardiovascular, reduint el colesterol dolent i augmentant el bo. Tampoc no oblidem que l'alcohol aporta 7 kcal per gram o mililitre (si un vi té un graduació del 10%, s'haurà de corregir proporcionalment aquesta quantitat).

Comentaris rebuts (0)
Territoris d'on és propi
    • Illes Balears
    • Illes Balears
    • Illes Balears
    • Binissalem, Consell, Santa Eugènia, Santa Maria del Camí, Sencelles
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
  • Facebook
  • youtube
  • flickr
  • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.