Vi de la terra Eivissa

Inici>Productes >Vi de la terra Eivissa

Vi de la terra Eivissa

L'àrea de producció del raïm i d'elaboració del "Vi de la terra Eivissa" és l'illa que dona nom a aquesta indicació geogràfica. La producció de "Vi de la terra Eivissa" és molt limitada, per la qual cosa aquests vins es destinen a una clientela selecta i no és fàcil la seva adquisició a tots els mercats.

 • Vi de la terra Eivissa
 • Vi de la terra Eivissa
1
2
Distintiu:
  • Aliments Tradicionals
  • Aliments Tradicionals
  • Vi de la terra Eivissa
  • Vi de la terra Eivissa

A la indicació geogràfica "Vi de la terra Eivissa" hi destaquen els vins negres elaborats amb monestrell, varietat tradicionalment cultivada a l'illa i molt ben adaptada. Són vins de color cirera o picota, brillants i transparents. Predominen les aromes de fruita madura (maduixa), caramel de maduixa, notes perfumades i en alguns casos hi destaca la farigola. La farigola, tradicionalment, es va utilitzar per evitar l'embussament dels cubs de fermentació, per tant es podria dir que és un atribut destacable i identificatiu del vi d'Eivissa. En boca són vins amb cos, densos, arrodonits i càlids, el final és llarg i amb records de fruita amb aiguardent. Pel que fa als vins blancs, cal destacar els elaborats amb macabeu com a varietat principal. Són vins amb un bon color groc de llimona o palla, amb aromes de fruita madura (poma) i flors. En boca són frescs, estilitzats i equilibrats, i tenen un bon pas i un final de fruita molt madura.

Categoria: Vi, cava i espumosos.
Propi de: Eivissa
Atributs i propietats nutricionals:

La composició del vi és molt complexa. Conté aigua, alcohol, sucres, àcids orgànics, sals minerals i molt poques vitamines del grup B. Els beneficis del consum moderat de vi deriven de compostos com els flavonoides o els antocians, amb elevada acció antioxidant. Un altre compost important del vi és el resveratrol, amb propietats antioxidants i anticancerígenes (sobretot en el vi negre). És una beguda alcohòlica i, per tant, el seu consum ha de ser moderat: una copa al dia per a les dones i dues per als homes. En aquestes proporcions, el seu consum pot contribuir a la millora del sistema cardiovascular, reduint el colesterol dolent i augmentant el bo. Tampoc no oblidem que l'alcohol aporta 7 kcal per gram o mililitre (si un vi té un graduació del 10%, s'haurà de corregir proporcionalment aquesta quantitat).

Comentaris rebuts (0)
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
 • Facebook
 • youtube
 • flickr
 • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.