Tupí de confitat de porc

Inici>Productes >Tupí de confitat de porc

Tupí de confitat de porc, tupina de porc

És una conserva derivada de la matança del porc que fins fa ben poc es feia només a l'àmbit domèstic i no se'n produïa per vendre.

  • Tupí de confitat de porc
  • Tupí de confitat de porc
1
2
Autor: Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural
Distintiu:
    • Productes de la Terra
    • Productes de la Terra

També dita tupina, aquesta conserva es feia amb llom de porc sencer, costelles de porc, botifarres crues, llard, oli i sal. Primer es deixava reposar uns dies la carn i les costelles, salades, perquè perdessin l'aigua i la sal, mentre es deixaven assecar les botifarres. A continuació, es trossejaven aquestes carns i es posaven en un recipient a confitar, ofegades amb meitat de llard i meitat d'oli. Un cop confitada, la carn es posava en un tupí o flascó de vidre de broc ample, i s'hi abocava el suc resultant de la cocció del confitat, que, en refredar-se, formava una pel·lícula protectora que garantia la conservació de la carn durant un llarg període de temps. La carn, tova i melosa, té un gust intens i penetrant. S'acostuma a consumir acompanyat de salsa de tomàquet, samfaina, amanida, verdures o bolets.

Categoria: Carn.
Propi de: Bages, Berguedà, Osona, Cerdanya, Ripollès, Alt Urgell, Alta Ribagorça, Pallars Jussà, Pallars Sobirà, Solsonès, Val d'Aran, Anoia
Calendari de temporada
genfebmarabrmaijunjulagosetoctnovdes
genfebmarabrmaijunjulagosetoctnovdes
Informació complementària:

Es comercialitza en algunes cansaladeries properes a les zones de producció i alguns restuarants n'ofereixen en les seves cartes.

Atributs i propietats nutricionals:

Es tracta d'un producte amb un valor energètic elevat. És una bona font de proteïnes d'elevada qualitat. També cal destacar el seu elevat contingut en greix. En tractar-se una conserva amb sal, no és recomanable en casos d'hipertensió. Dins d'una alimentació variada i equilibrada, es pot consumir ocasionalment.

Comentaris rebuts (0)
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
  • Facebook
  • youtube
  • flickr
  • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.