Truita de riu del Pirineu

Inici>Productes >Truita de riu del Pirineu

Truita de riu del Pirineu

Aquest peix ha format part tradicionalment de l'alimentació als Pirineus, on s'aprofitava la seva abundància als torrents que alimentaven el Segre o els Noguera. Avui en dia la major part d'aquests salmònids prové de piscifactories a causa de la regressió de l'espècie amb la desaparició de part del seu hàbitat, tot i que en els darrers anys s'està fent un important esforç de recuperació.

  • Truita de riu del Pirineu
1
Distintiu:
    • Productes de la Terra
    • Productes de la Terra

La varietat de truita autòctona és la truita comuna, Salmo trutta fario, un peix esvelt de color verdós puntejat de roig i negre al qual agrada pondre en la grava de la part neta dels rius. Aquesta espècie va en augment, probablement per la repoblació involuntària que estan duent a terme les piscifactories de les quals s’escapen tot sovint exemplars. Però l'espècie de truita majoritària és la truita arc iris, Oncorhynchus mikiss, que és d’origen americà i fou importada a Europa cap a 1880. Les condicions climàtiques del Pallars aporten a la truita una qualitat superior que la d'altres zones, i la més apreciada és la pescada, la temporada de la qual es comprén entre el mes de març i l'agost.

Categoria: Peix i marisc.
Propi de: Pallars Sobirà
Calendari de temporada
genfebmarabrmaijunjulagosetoctnovdes
genfebmarabrmaijunjulagosetoctnovdes
Informació complementària:

Es comercialitza en fresc en temporada en algunes peixateries dels Pirineus.

Atributs i propietats nutricionals:

Tot i no classificar-se dins dels peixos blaus, la truita de riu és una bona font de greixos insaturats omega 3. A més, cal destacar la seva aportació de proteïnes d'elevada qualitat. Pel que fa a minerals és una bona font de fòsfor, present en ossos i dents, i de potassi, imprescindible per un bon funcionament del sistema nerviós.

Comentaris rebuts (0)
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
  • Facebook
  • youtube
  • flickr
  • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.