Tortell de Rams

Inici>Productes >Tortell de Rams

Tortell de Rams

A Catalunya és tradició que el padrí regali un tortell al seu fillol o fillola. En algunes comarques catalanes regalava el Tortell quan la criatura acabava de recitar el verset de Nadal -tortell de Reis-, i altres el regalaven per Pasqua, amb la benedicció de la palma.

El tortell és un element molt important de la nostra tradició culinària que apareix en diverses celebracions festives al llarg de l’any. Avui dia aquesta tradició encara es conserva tot i que la Mona de Pasqua ha anat guanyant popularitat en detriment d’aquest postre tan tradicional. El Tortell de Rams i el de Reis són pastissos rodons amb un forat al mig, de mida variable, decorats amb fruita confitada i farcits de massapà, tot i que en els últims anys també es farceixen amb nata o crema.

Categoria: Fleca i pastisseria.
Propi de: Osona, Alt Empordà, Baix Empordà, Garrotxa, Gironès, Pla de l'Estany, Selva
Informació complementària:

Es comercialitza en pastisseries i fires com per exemple el Mercat del Tortell de Bàscara que es celebra anualment en aquesta població.

Atributs i propietats nutricionals:

És un producte amb un elevat valor energètic. El seu component principal són els hidrats de carboni, tant simples com complexos. També és una bona font de greixos i proteïnes d'elevada qualitat. Dins d'una alimentació variada i equilibrada, es pot consumir ocasionalment.

Comentaris rebuts (0)
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
  • Facebook
  • youtube
  • flickr
  • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.