Torró IGP d'Agramunt

Inici>Productes >Torró IGP d'Agramunt

Torró IGP d'Agramunt

La tradició torronaire d'Agramunt apareix documentada per primera vegada l'any 1741, i les fires i mercats van estendre'n la seva fama com a torró tradicional per tot el territori. Tot i que durant algunes dècades del segle passat la producció va ser força dificultosa per la mancança d'ingredients, com l'avellana, es va poder mantenir la producció artesana.

 • Torró IGP d'Agramunt
 • Torró IGP d'Agramunt
 • Torró IGP d'Agramunt
 • Torró IGP d'Agramunt
1
2
3
4
Autor: gastroteca.cat
Distintiu:
  • IGP Torró d'Agramunt
  • IGP Torró d'Agramunt
  • Productes de la Terra
  • Productes de la Terra

Producte artesà procedent de la rebosteria àrab, el torró d'Agramunt s'elabora a base d'una barreja d'avellanes o ametlles, sucre, mel i clara d'ou, presentat en tauletes rodones o rectangulars entrapanades de pa d'àngel de diverses mides i pesos. Tot això li dóna a la massa un lleuger color marró daurat fràgil i cruixent. Si el percentatge mínim d'ametlla o avellana és del 46%, es considera de categoria extra, si és d'un mínim del 60%, de categoria superior. Per l'elaboració, les avellanes es torren i un cop refredades es pelen. En el cas de les ametlles, l'operació és a l'inrevés. Es couen la mel i els sucres amb clara d'ou fresca o el seu equivalent en pols. Després, s'hi barregen les ametlles i les avellanes. S'acostuma a prendre per postres durant les festes nadalenques.

Categoria: Xocolata i dolços.
Propi de: Agramunt
Calendari de temporada
genfebmarabrmaijunjulagosetoctnovdes
genfebmarabrmaijunjulagosetoctnovdes
Informació complementària:

El torró d'Agramunt es presenta en tauletes rodones o rectangulars que poden tenir diferents pesos, des de 30 g fins a pesos superiors a 1 kg. A l'etiqueta dels envasos figurarà, a més de les mencions que exigeix la legislació vigent, el nom 'Torró d'Agramunt. Indicació Geogràfica Protegida' i el logotip de la indicació geogràfica. Es consumeix sobretot per Nadal, i es pot trobar a pastisseries d'arreu de Catalunya.

Atributs i propietats nutricionals:

És un producte amb un elevat valor energètic, ja que els seus principals components són els hidrats de carboni i els greixos. També és una bona font de proteïnes d'alt valor biològic, gràcies a la clara d'ou. Un altre aspecte que cal destacar són els greixos insaturats que proporcionen els fruits secs, fet que els fa beneficiosos per la salut cardiovascular. Tot i així, s'ha de consumir amb moderació.

No se ha encontrado el texto "estrella"