Tallat

Tallat, partits, mitgets

Varietat de pa tradicional de les Terres de l'Ebre, de consum quotidià, que era el primer que es fornejava en ser adequat per les temperatures altes.

  • Tallat
1
Autor: Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural
Distintiu:
    • Productes de la Terra
    • Productes de la Terra

S'elabora amb les mateixes matèries primeres que el pa comú -aigua, farina i sal, sense llevat- però aquest es diferencia per les petites incisions a la part superior, que li donen nom, i pel seu aspecte, allargat, de color blanquinós, molt prim i cruixent. També té un gust i una aroma més intensos que els del pa comú. Tot i el descens de la seva producció amb la introducció d'altres varietats de pa i de processos de producció, la seva qualitat fa que es segueixi valorant i elaborant.

Categoria: Fleca i pastisseria.
Propi de: Baix Ebre, Montsià
Informació complementària:

Es pot trobar a forns de les comarques del Baix Ebre i Montsià.

Atributs i propietats nutricionals:

El tallat, com altres tipus de pans, és un aliment molt nutritiu. El seu component principal són els hidrats de carboni, sobretot en forma de midó. També és una bona font de proteïnes, però, com que són d'origen vegetal, la seva qualitat és inferior a les animals. Tot i tenir poca quantitat de vitamines i de minerals és un aliment que ha de formar part de l'alimentació habitual.

Comentaris rebuts (0)
Territoris d'on és propi
    • Catalunya
    • Catalunya
    • Catalunya
    • Baix Ebre, Montsià
Productors
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
  • Facebook
  • youtube
  • flickr
  • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.