Sobrassada IGP de Mallorca

Inici>Productes >Sobrassada IGP de Mallorca

Sobrassada IGP de Mallorca

La Indicació Geogràfica Protegida de la Sobrassada de Mallorca regula l'elaboració del producte. El Consell Regulador s'encarrega de la defensa de la denominació específica, l'aplicació del seu reglament, així com el foment i control de les sobrassades de Mallorca.

  • Sobrassada IGP de Mallorca
  • Sobrassada IGP de Mallorca
1
2
Distintiu:
    • IGP Sobrassada de Mallorca
    • IGP Sobrassada de Mallorca
    • Aliments Tradicionals
    • Aliments Tradicionals

La Sobrassada de Mallorca s'elabora amb carn de porc, magre i xulla, pebrebord, sal i pebrebò. En cap cas es poden utilitzar colorants artificials ni naturals.  L'elaboració consta de dues fases: La primera en que es capola la carn i es pasta amb el pebrebord, la sal i el pebrebò, aquesta mescla s'emboteix dins budells de porc naturals. La segona, és la fase del curat. On es produeix una lenta transformació del producte que consisteix en la fermentació de la pasta, la qual va perdent part de la humitat inicial. Tot plegat concedeix a l'embotit la textura i el sabor típic de la Sobrassada de Mallorca.

Categoria: Embotits.
Propi de: Mallorca
Calendari de temporada
genfebmarabrmaijunjulagosetoctnovdes
genfebmarabrmaijunjulagosetoctnovdes
Informació complementària:

La sobrassada de Mallorca presenta l’etiqueta de la Denominació a l’etiquetat, la qúal cosa garanteix l’origen i la qualitat.
La Sobrassada de Mallorca es pot adquirir en diferents presentacions: llonganissa, rissada, semirrissada, bufeta, culana, poltrú i bisbe.

Atributs i propietats nutricionals:

És un aliment calòric (432 kcal/100 g), en ésser ric en greixos (43.7%) dels quals la gran majoria són greixos monoinsaturats i només una quarta part són saturats. Com tot aliment d'origen animal, conté proteïnes d'alt valor biològic, però també és ric en colesterol (una ració de 100 g de sobrassada de Mallorca aporta quasi bé la tercera part de la Ingesta Diària Recomanada de colesterol), motiu pel que sempre s'ha de consumir amb moderació. És ric en sodi, potassi, fòsfor, iode, seleni, vitamina A, vitamina E, àcid fòlic, niacina i vitamina B12.

Comentaris rebuts (0)
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
  • Facebook
  • youtube
  • flickr
  • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.