Salsafí de Girona

Inici>Productes >Salsafí de Girona

Salsafí de Girona, salsifí

El salsafí és una arrel similar al nap, però de gust més fi, típica de les hortes gironines que ha viscut esforços de revitalització en els darrers anys.

  • Salsafí de Girona
1
Distintiu:
    • Productes de la Terra
    • Productes de la Terra

El salsafí -Tagopogon porrifolius- és una planta de la família de les compostes, originària de l´àrea mediterrània del sud d´Europa que, històricament, ha estat cultivada a les comarques gironines. És una arrel allargada, de color marronós a l'exterior i té una textura agradable i tova, i un sabor dolç, delicat i exquisit. Permet una conservació llarga en llocs frescos i s'acostuma a consumir guisat, així com amanit o fregit.

Categoria: Verdures i hortalisses.
Propi de: Alt Empordà, Baix Empordà, Garrotxa, Gironès, Pla de l'Estany, Selva
Calendari de temporada
genfebmarabrmaijunjulagosetoctnovdes
junjulagosetoctnov
Informació complementària:

Es troba en temporada als mercats i algunes botigues de les comarques gironines, propers a les zones de producció.

Atributs i propietats nutricionals:

El salsifí és una arrel que conté principalment aigua (més del 90%), de manera que aporta poca energia. A més, és una molt bona font de fibra i minerals.  És una bona opció per a diabètics o persones que hagin de reduir el sucre i alhora augmentar la fibra d'algunes preparacions ja que, a causa de la seva textura similar a un tubercle, es pot utilitzat en guisats i altres preparacions en substitució de la patata.

Comentaris rebuts (0)
Territoris d'on és propi
    • Catalunya
    • Catalunya
    • Catalunya
    • Alt Empordà, Baix Empordà, Garrotxa, Gironès, Pla de l'Estany, Selva
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
  • Facebook
  • youtube
  • flickr
  • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.