Rovelló

Inici>Productes >Rovelló

Rovelló, esclata-sang, pinenc, pinenca o paratge, rovelló de solell, vinader

El rovelló -Lactarius sanguifluus- és el bolet més popular i el més demanat a les parades dels mercats catalans.

  • Rovelló
  • Rovelló
1
2
Autor: gastroteca.cat

És un bolet de la familia de las rusulàcies i el podem trobar als boscos de pins pels voltants de la tardor. Té un barret molt carnós i ample en forma embut quan és gran i cóncau quan és petit. És de color atarojat-vermellós i amb ocasionals taquetes verdes i el peu és gruixut i buit per dins. Pel que fa al seu sabor, és intens i una mica amargant al final i la carn, melosa, desprèn una aroma plaent i boscana. La millor manera de menjar-lo és fer-lo a la llauna o a la brasa, amb un senzilla picada d’all i julivert i un raig d’oli a discreció, encara que accepta altres preparacions, com guisats de carn.

Categoria: Bolets.
Propi de: Tota CatalunyaCatalunya
Calendari de temporada
genfebmarabrmaijunjulagosetoctnovdes
setoctnovdes
Informació complementària:

En trobem de frescos en temporada i en conserva tot l’any en alguns mercats i botigues especialitzades.

Atributs i propietats nutricionals:

Com a bolet que és, està constituït principalment per aigua, fibra, vitamines i minerals. No aporten gens de greix i pocs hidrats de carboni. Quan estan secs, es concentren tots els seus components, de la mateixa manera que ho fan que els seus sabors i aromes. Nutricionalment, es poden encabir dins del grups de verdures i hortalisses, de les quals es recomana una consum diari. A més, els bolets són una de les poques fonts, no marines, de iode. Són eneficiosos també pel seu contingut en fòsfor, necessari per la formació d'ossos i dents, i ergosterol, un compost que es transforma en vitamina D, la qual afavoreix una correcta absorció del calci.

Comentaris rebuts (1)
  • Anie
  • 26/11/2012 a les 21:14 pm (Europe/Berlin +01:00)
  • "Avui hem fet rovellons amb all i julivert per acompanyar la col del sopar. Era el primer cop que en féiem i ens han quedat deliciosos. Entre el potassi de la col i el fósfor dels rovellons avui Brillarem com dues cuques de llum.
    Salut!"
    • La seva puntuació
    • 5 estrelles
    • 5 estrelles
    • 5 estrelles
    • 5 estrelles
    • 5 estrelles
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
  • Facebook
  • youtube
  • flickr
  • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.