Ratafia catalana

Inici>Productes >Ratafia catalana

Ratafia catalana

La Ratafia és un licor, hereu de la tradició d'elaboració de begudes espirituoses d'herbes, que es fa a diverses comarques catalanes i que ha passat de l'elaboració domèstica a la producció comercial. Està reconeguda com a Denominació Geogràfica (DG).

 • Ratafia catalana
1
Distintiu:
  • Productes de la Terra
  • Productes de la Terra
  • DG Ratafia Catalana
  • DG Ratafia Catalana

Es tracta d'una beguda alcohòlica feta a partir de nous tendres i amb diverses plantes aromàtiques: menta, marialluïsa, sàlvia, farigola, alfàbrega, espígol,... En la seva elaboració es fa, primerament, una maceració durant almenys dos mesos amb aigua, alcohol, nous tendres i les herbes i espècies seleccionades. Un cop feta la maceració es decanta el líquid resultant i s'hi afegeix sucre, alcohol i aigua, i es deixa envellir en bótes de fusta un mínim de tres mesos. En resulta una beguda dolça i intensa, de color caramel i de graduació alcohòlica d'uns 26-29%. Se sol prendre després dels àpats, com a licor digestiu, a temperatura ambient, però també com a aperitiu o copa nocturna, amb un glaçó.

Categoria: Licors i esperits.
Propi de: Tota CatalunyaCatalunya
Calendari de temporada
genfebmarabrmaijunjulagosetoctnovdes
genfebmarabrmaijunjulagosetoctnovdes
Informació complementària:

Es comercialitza en ampolles de vidre que deixen veure el seu color caramel característic. A l'etiqueta dels envasos s'indica, a més de les mencions que exigeix la legislació vigent, el nom: 'Ratafia Catalana. Denominació Geogràfica' i el logotip de la denominació. Es pot trobar a cellers de tota Catalunya.

Atributs i propietats nutricionals:

Com que és una beguda d'alta graduació alcohòlica, cal tenir molt present el seu contingut energètic, que prové principalment de l'alcohol, però també del seu contingut en sucres. Es considera que un consum moderat d'alcohol (una copeta al dia), ajuda a controlar els nivells de colesterol, ja que augmenta els nivells de colesterol HDL i disminueix els de LDL i triglicèrids. A més, afavoreix la circulació sanguínia a nivell coronari.

Arxius associats:
Comentaris rebuts (0)
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
 • Facebook
 • youtube
 • flickr
 • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.