Punyetes de Roquetes

Inici>Productes >Punyetes de Roquetes

Punyetes de Roquetes

Les punyetes van ser creades fa unes dècades a Roquetes seguint les tradicions de la cuina dolça de les Terres de l'Ebre, i gaudeixen d'una bona acceptació. Antigament a Roquetes feien uns punys de puntilla que es cosien als gipons dels pagesos i pageses que rebien el nom de punyetes i que podrien ser la inspiració de la forma i el nom d'aquests pastissets.

  • Punyetes de Roquetes
1
Distintiu:
    • Productes de la Terra
    • Productes de la Terra

La punyeta és de forma circular, amb la vora acabada amb un cordó, i una ametlla a la part superior. La pasta es fa amb oli d'oliva, sucre, mistela, anís i farina, i el farciment incorpora ous, sucre, llet, farina d'ametlles i llimona. Un cop fornejades s'empolvoren de sucre llustre. És un producte molt consumit per la població visitant de la vila, ja incorporat als costums alimentaris dels seus habitants, que es solen menjar per esmorzar o berenar.

Categoria: Fleca i pastisseria.
Propi de: Roquetes
Calendari de temporada
genfebmarabrmaijunjulagosetoctnovdes
genfebmarabrmaijunjulagosetoctnovdes
Informació complementària:

S'elaboren i es comercialitzen a les pastisseries de Roquetes.

Atributs i propietats nutricionals:

Es tracta d'un producte nutricionalment molt complet. Té un valor energètic elevat i és una bona font d'hidrats de carboni, tant simples com complexos, proteïnes d'elevada qualitat i greixos insaturats.  Dins d'una alimentació variada i equilibrada, es poden incloure ocasionalment.

Comentaris rebuts (0)
Territoris d'on és propi
    • Catalunya
    • Catalunya
    • Catalunya
    • Baix Ebre
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
  • Facebook
  • youtube
  • flickr
  • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.