Préssec de la Ribera d'Ebre

Inici>Productes >Préssec de la Ribera d'Ebre

Préssec de la Ribera d'Ebre, bresquilla, melicotó

El clima de la Ribera d’Ebre permet que la fruita dolça, i en concret el préssec, tingui una coloració i un sabor intens i fa que maduri abans que en altres zones del país. Benissanet i Miravet són els principals centres productors d'aquest préssec.

  • Préssec de la Ribera d'Ebre
1
Autor: Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural
Distintiu:
    • Productes de la Terra
    • Productes de la Terra

A la Ribera d'Ebre el cultiu del préssec arriba a les 1.600 ha, i es caracteritza per la potència del sabor i pel color més vermellós de l'habitual. S'hi cultiven préssecs de diverses varietats: de polpa groga, de polpa blanca, de pavia i nectarines. El clima marcat per les baixes temperatures de l'hivern i les elevades de la primavera i de l'estiu, fan que el fruit maduri abans que a altres punts del país i presenti una proporció més alta de sucre, que en caracteritzen el seu gust i aroma. Actualment, alguns dels productors de préssec de la Ribera d'Ebre han adoptat la forma de producció integrada, certificats pel Consell Català de la Producció Integrada.

Categoria: Fruita fresca.
Propi de: Ribera d'Ebre
Calendari de temporada
genfebmarabrmaijunjulagosetoctnovdes
maijunjulagoset
Informació complementària:

La producció de préssecs del Delta es destina tant al mercat interior com a les exportacions, i es comercialitza a fruiteries d'arreu de Catalunya.

Atributs i propietats nutricionals:

És una de les fruites més dolces però menys calòriques. El seu contingut en sucres és baix, encara que pugui semblar el contrari. És ric en fibra i, per tant, millora el trànsit intestinal. En la seva composició mineral hi destaca el potassi i, en quantitats més discretes, el magnesi.  El seu ventall de vitamines hidrosolubles és ampli però no en destaca cap en particular. En canvi, és una fruita molt rica en carontens, element que en l'organisme es transforma en vitamina A, essencial per a la visió, la pell i les mucoses, el bon estat del cabell i el funcionament del sistema immunitari. A més, els carotens són potents antioxidants.

Comentaris rebuts (0)
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
  • Facebook
  • youtube
  • flickr
  • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.