Porcella de porc negre

Inici>Productes >Porcella de porc negre

Porcella de porc negre

El consum de porcella és tradicional a les Illes Balears, especialment en les celebracions familiars i les festes nadalenques.  La carn és idònia per cuinar al forn, la composició de la carn, en especial els percentatges en àcids grassos, i les condicions del forn permeten obtenir un porducte diferenciat, molt apreciat a Mallorca.

  • Porcella de porc negre
  • Porcella de porc negre
1
2
Distintiu:
    • Aliments Tradicionals
    • Aliments Tradicionals

És la carn de la raça autòctona de Mallorca, els animals comercialitzats sota l'empar d'aquesta denominació han de ser deslletats el mateix dia del sacrifici, amb una edat inferior a 2 mesos i un pes inferior a 12 kg en viu, i no s'admeten animals creutats amb altres races.  Les mares es mantenen sempre en règim extensiu, excepte en el moment de la cria. La porcella de porc negre s'alimenta exclussivament de llet materna i també pot pasturar amb la mare.

 

Categoria: Carn.
Propi de: Illes Balears
Calendari de temporada
genfebmarabrmaijunjulagosetoctnovdes
genfebmarabrmaijunjulagosetoctnovdes
Atributs i propietats nutricionals:

És un aliment moderadament calòric (158 kcal/100 g), que conté proteïnes d'alt valor biològic (22.3%) i una proporció moderada de greixos (7.6%) que són, aproximadament a parts iguales, monoinsaturats  i saturats. Com tot aliment d'origen animal,  conté colesterol (una ració de 100 g de porcella de porc negre mallorquí aporta quasi bé la quarta part de la Ingesta Diària Recomanada de colesterol), motiu pel que sempre s'ha de consumir amb moderació. Conté sodi, potassi, fòsfor, magnesi, seleni, niacina i vitamina B12.

Comentaris rebuts (0)
On tastar-lo
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
  • Facebook
  • youtube
  • flickr
  • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.