Poma IGP de Girona

Inici>Productes >Poma IGP de Girona

Poma IGP de Girona

El conreu de pomes a les comarques gironines s'origina al segle XIV per a l'autoconsum i és a partir dels inicis del segle XX quan s'estén la seva producció orientada a la comercialització. Les pomes emparades sota aquesta IGP han estat conreades d'acord amb les normes de producció integrada per a pomes, amb mètodes que respecten la salut humana i el medi ambient i es recullen quan l'estat de maduresa del fruit és l'adequat amb la major cura i rapidesa possible.

 • Poma IGP de Girona
 • Poma IGP de Girona
1
2
Distintiu:
  • IGP Poma de Girona
  • IGP Poma de Girona
  • Productes de la Terra
  • Productes de la Terra

El clima influït per la proximitat del mar, amb una elevada insolació i oscil·lació tèrmica entre el dia i la nit, així com els sòls amb materials fluvials i bon drenatge, confereixen a aquestes pomes la seva qualitat. La Indicació Geogràfica Protegida Poma de Girona abasta quatre grans varietats de pomes: golden, red delicious, gala i granny smith. La golden, de color verd-groguenc, pell lisa, gran calibre i polpa blanca és consistent i saborosa. La red delicious, vermella, calibre gran i consistent, és lleugerament dolcenca. La gala, bicolor, de calibre mitjà, molt consistent i polpa blanca, és fina i lleugerament dolça. La granny smith és una poma de pell de color verd intens, gran calibre, polpa blanquinosa i de gust un xic àcid.

Categoria: Fruita fresca.
Propi de: Alt Empordà, Baix Empordà, Garrotxa, Gironès, Pla de l'Estany, Selva
Calendari de temporada
genfebmarabrmaijunjulagosetoctnovdes
agosetoct
Informació complementària:

Es comercialitzen en les categories extra i primera envasades en caixes o safates. A l'etiqueta dels envasos figurarà, a més de les mencions que exigeix la legislació vigent el nom 'Poma de Girona. Indicació Geogràfica Protegida' i el logotip propi de la indicació geogràfica i el símbol comunitari. Es venen a fruiteries arreu de Catalunya.

Atributs i propietats nutricionals:

En la seva composició no hi ha elements que destaquin especialment i, com la resta de fruites, principalment és aigua, fibra, petites quantitats de sucre i bona font d'antioxidants i minerals. Però el valor d'aquesta fruita són les propietats curatives en cas de trastorns gastrointestinals, ja que pot actuar com a astringent o laxant segons com es consumeixi. Les seves propietats antioxidants es deuen als polifenols (quercetina)  que es troben en abundància a la pell, components que actuen beneficiosament sobre els radicals lliures que són els responsables de l'oxidació del nostre organisme. Així doncs, és un bon aliment per aquells que pateixen nivells elevats de colesterol en sang. A més, com diuen els anglesos, "an apple a day, keep the doctor away" (una poma cada dia, manté el metge allunyat).

Enllaços:
Comentaris rebuts (0)
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
 • Facebook
 • youtube
 • flickr
 • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.