Pollastre i capó IGP del Prat

Inici>Productes >Pollastre i capó IGP del Prat

Pollastre i capó IGP del Prat

La Indicació Geogràfia Protegida de pollastre i capó del Prat és l'únic de l'Estat reconegut amb aquesta denominació específica, i empara als exemplars de la raça catalana Prat. La seva criança natural fa que la seva carn tingui una qualitat gustativa excepcional.

 • Pollastre i capó IGP del Prat
 • Pollastre i capó IGP del Prat
1
2
Distintiu:
  • IGP Pollastre i capó del Prat
  • IGP Pollastre i capó del Prat
  • Productes de la Terra
  • Productes de la Terra

La Raça Prat, autòctona de la comarca del Baix Llobregat i recuperada a partir dels anys 1980, es caracteritza per les plomes de color verd amb reflexos metàl·lics als galls, i molt negres, a les gallines. També és característic el color blau pissarra de les potes i dels dits. Tenen també una cresta de color vermell intens i bec fosc. Els pollastres i capons del Prat són alimentats amb un 70% de cereals, amb una criança mínima de 90 dies (els galls) i 182 dies (els capons). Estan prohibits els factors de creixement i es crien a terra en una densitat que no pot superar els 8 animals per metre quadrat. El resultat és una carn fina, melosa i sense greix excessiu.

Categoria: Aviram i ous.
Propi de: El Prat de Llobregat
Calendari de temporada
genfebmarabrmaijunjulagosetoctnovdes
genfebmarabrmaijunjulagosetoctnovdes
Informació complementària:

Les canals comercialitzades són de categoria A, fresques i refrigerades. Cada unitat de venda porta una etiqueta individual numerada, amb el nom de 'Pollastre del Prat. Indicació Geogràfica Protegida', el logotip i el símbol comunitari a més de indicacions legals exigides. Es troben a carnisseries i parades d'aviram de Catalunya, en especial a la rodalia de Barcelona.

Atributs i propietats nutricionals:

El capó es distingeix del pollastre comú per tenir un gust més pronunciat i la carn més tendra. La seva tendresa es deu al fet que el seu contingut en greix és superior i es localitza, en major grau que el pollastre, entre el teixit muscular. Per la resta de components, té les mateixes propietats que el pollastre comú, és a dir, com totes les carns, és una bona font de proteïnes i en tractar-se d'una carn blanca és fàcil de digerir. Pel que fa a vitamines, destaca el seu contingut en vitamina B3 i B9, i té més fòsfor i potassi que altres carns.

Enllaços:
Comentaris rebuts (0)
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
 • Facebook
 • youtube
 • flickr
 • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.