Plantes aromàtiques de cultiu ecològic

Inici>Productes >Plantes aromàtiques de cultiu ecològic

Plantes aromàtiques de cultiu ecològic

Les plantes aromàtiques i medicinals són un tret definidor de la gastronomia i tradició catalana que actualment es poden trobar certificades com a producte ecològic, garantint que no s'han utilitzat pesticides ni adobs químics, lliures de transgènics i de fitosanitaris químics.

Distintiu:
    • Productes CCPAE
    • Productes CCPAE

A Catalunya una desena d'empreses cultiven i preparen plantes aromàtiques i medicinals amb mètodes de cultiu ecològics, certificades pel Consell Català de la Producció Agrària Ecològica (CCPAE). Es troben, per una banda, plantes aromàtiques d'ús culinari, com el julivert, la menta, l'orenga, l'alfàbrega, el romaní, la farigola, el donzell, entre altres, i d'una altra banda, plantes medicinals amb propietats diverses, segons cada tipus, que se solen prendre en infusions, com la til·la, la sàlvia, el saüc, la boixerola, l'espígol, la melissa, la valeriana... També hi ha la possibilitat d'adquirir planter ecològic d'aromàtiques, una manera de disposar per a l'autoconsum d'aquests productes.

Categoria: Salses i condiments.
Propi de: Tota CatalunyaCatalunya
Calendari de temporada
genfebmarabrmaijunjulagosetoctnovdes
genfebmarabrmaijunjulagosetoctnovdes
Informació complementària:

Es comercialitzen, sobretot, en botigues i mercats especialitzats en productes ecològics arreu de Catalunya.

Atributs i propietats nutricionals:

Les plantes aromàtiques s'utilitzen tant per les seves qualitats gastronòmiques com pels efectes beneficiosos que poden aportar a l'organisme. Tenen una gran varietat de propietats: faciliten la digestió, eviten o redueixen els gasos gastrointestinals, eviten el creixement de microorganismes, faciliten l'eliminació de l'excés de líquids, etc.

Enllaços:
Comentaris rebuts (0)
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
  • Facebook
  • youtube
  • flickr
  • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.