Piumoc

Piumoc

És un embotit sec del costelló del porc, al qual substitueix en algunes preparacions culinàries, elaborat tradicionalment a l'àmbit domèstic i que actualment només es fa a Tortellà, tot i que se sap que abans també s'elaborava en les poblacions veïnes.

  • Piumoc
  • Piumoc
1
2
Autor: gastroteca.cat
Distintiu:
    • Productes de la Terra
    • Productes de la Terra

Es tracta d'una mena de llonganissa seca de sabor molt intens i penetrant. S'elabora amb ossos i carn del costelló del porc, salats, empebrats i triturats. Després de deixar reposar uns dies aquesta barreja, s'emboteix bé en una tripa culana de porc i es deixa assecar durant un mes abans de poder ser consumit. S'acostuma a incorporar als guisats, sobretot al de faves, típic de la comarca.

Categoria: Embotits.
Propi de: Tortellà
Informació complementària:

Es comercialitza gairebé de forma exclusiva a la botiga de l'elaborador, a Tortellà, i ocasionalment en alguna altra a els poblacions veïnes.

Atributs i propietats nutricionals:

El piumoc, com altres derivats del porc, és un producte d'elevat valor energètic. Els seus components principals són proteïnes d'alta qualitat i greix del porc. Ens aporta ferro i gran quantitat de sals minerals com el sodi, el magnesi,  el fòsfor i el zinc. També són una bona font de vitamines del grup B. A causa del seu contingut de greix i de sal, s'ha de consumir moderadament, però dins d'una alimentació equilibrada i variada. es pot incloure de tant en tant.

Comentaris rebuts (0)
Territoris d'on és propi
    • Catalunya
    • Catalunya
    • Catalunya
    • Garrotxa
On tastar-lo
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
  • Facebook
  • youtube
  • flickr
  • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.