Picornell

Inici>Productes >Picornell

Picornell, Cama-Seca

El Picornell o Cama-Seca (a Menorca) -Cantharellus Cibarius-  habita sota les alzines i se'n poden trobar també associats al coscolls. És un bolet molt apreciat a les Illes i forma part de molts de plats de la nostra gastronomia.

  • Picornell
1
Distintiu:
    • Aliments Tradicionals
    • Aliments Tradicionals

Té un color groc ou, i un capell irregular, llis, carnós, primer convex i després més pla, un poc enfonsat al centre i amb el marge un poc blanquinós. El peu és llis, ple, del mateix color que les làmines. La seva carn és blanca o groguenca que esdevé rogenca o marronosa quan es manipula. Té un gust dolç, i una olor suau agradable que recorda a la de la fruita.

Categoria: Bolets.
Propi de: Illes Balears
Calendari de temporada
genfebmarabrmaijunjulagosetoctnovdes
setoctnov
Informació complementària:

Només podrem trobar Picornells o cames-seques als mercats i a les botigues quan n'és la temporada.

Atributs i propietats nutricionals:

Està constituït principalment per aigua, fibra, vitamines i minerals. No aporten gens de greix i pocs hidrats de carboni. Quan estan secs, es concentren tots els seus components, de la mateixa manera que ho fan que els seus sabors i aromes. Nutricionalment, es poden incloure dins del grups de verdures i hortalisses, de les quals es recomana un consum diari. A més, els bolets són una de les poques fonts no marines de iode. També són beneficiosos pel seu contingut en fòsfor i ergosterol, un compost que a l'organisme es transformarà en vitamina D. També aporten potassi, seleni, magnesi i vitamina K

Comentaris rebuts (0)
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
  • Facebook
  • youtube
  • flickr
  • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.