Pernil serrà ETG

Inici>Productes >Pernil serrà ETG

Pernil serrà ETG

El mètode de conservació de la carn de porc mitjançant la salaó prové ja de l'Imperi Romà i aquests mètodes d'elaboració tradicionals segueixen vigents fins avui dia.

Distintiu:
    • ETG
    • ETG

Aquest pernil ha de procedir de porcs sans. La peça -amb un pes mínim de 9,5 kg amb pota i 9,2 sense pota- s'ha de premsar per eliminar-ne la sang, i escalfar-la a 30ºC. Tot seguit comença el procés de maduració, d'un període mínim de 210 dies. En primer lloc, se sala el pernil fins a deshidratar-lo convenientment, es renta, es deixa reposar durant un període mínim de 40 dies, es posa a assecar i madurar un mínim de 110 dies, i, finalment, es deixa envellir fins al moment de la comercialització. El pernil serrà s'acostuma a consumir com un altre embotit, acompanyat de pa o en entremesos, però també ofereix moltes possibilitats d'incorporació a preparacions culinàries.

Categoria: Embotits.
Propi de: Tota CatalunyaCatalunya
Informació complementària:

Es troba sencer a xarcuteries d'arreu de Catalunya, i també ja tallat en bosses de plàstic hermèticament tancades on hi ha de figurar la data de caducitat i la llegenta "Pernil Serrà. Especialitat Tracional Garantida", juntament amb el símbol comunitari.

Atributs i propietats nutricionals:

El pernil serrà, com tots els derivats del porc, és una excel•lent font de proteïnes d'elevada qualitat. A més, conté una alta proporció de greixos insaturats. Pel que fa a vitamines, és una bona font de vitamines del grup B, essencials pel control del metabolisme del nostre cos. No obstant, cal tenir present el seu elevat contingut en sal, fet que el farà contraindicat per persones amb hipertensió.

Comentaris rebuts (0)
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
  • Facebook
  • youtube
  • flickr
  • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.