Pera DOP de Lleida

Inici>Productes >Pera DOP de Lleida

Pera DOP de Lleida

El conreu de peres a Lleida data del segle XIII i les varietats llimonera, blanquilla i conference d'aquesta zona estan amparades sota una Denominació d'Origen Protegida. Les característiques pròpies de sòl i pluviometria de l'horta lleidatana, a més del curós procés de conreu i selecció de la DOP atorguen a aquestes peres més qualitat organolèptica, i resulten en general més dolces i sucoses.

 • Pera DOP de Lleida
 • Pera DOP de Lleida
 • Pera DOP de Lleida
1
2
3
Distintiu:
  • DOP Pera de Lleida
  • DOP Pera de Lleida
  • Productes de la Terra
  • Productes de la Terra

La classificació i l'embalatge de les peres variaran en funció de la varietat: la blanquilla es manipula a mà; la resta, a màquina. La pera d'aquesta DOP es conrea amb tècniques respectuoses amb el medi ambient, com la producció integrada. A les zones de producció primerenques, la llimonera es començarà a recollir aproximadament a primers de juliol; la blanquilla a partir de la primera setmana d'agost, i la conference a mitjans d'agost. Si la destinació de la fruita és el mercat en fresc, la primera operació que es realitzarà serà la neteja, posteriorment es fa la selecció -només es comercialitzen les de categories extra i primera- i s'envasen. Si les partides es destinen a la llarga conservació en cambra, el palet s'emmagatzemarà directament al fred després d'haver passat, si es considera necessari, per un tractament postcollita. Una vegada les peres es treguin de la cambra, es procedirà a realitzar les mateixes operacions que en el cas del mercat en fresc. Tot el procés, des de la producció fins a l'etiquetatge es realitza a la zona geogràfica delimitada, amb l'objectiu de salvaguardar la qualitat del producte.

Categoria: Fruita fresca.
Propi de: Garrigues, Noguera, Pla d'Urgell, Segrià, Urgell
Calendari de temporada
genfebmarabrmaijunjulagosetoctnovdes
julagosetoct
Informació complementària:

Les peres emparades sota aquesta DOP seran comercialitzades mitjançant els envasos autoritzats pel Consell Regulador que seran homogenis, en format i disseny gràfic. Figuraran impresos, de manera obligatòria i destacada, el nom de Denominació d'Origen Protegida 'Pera de Lleida', el logotip propi i el logotip comunitari. Aquestes peres es troben habitualment a fruiteries d'arreu de Catalunya.

Atributs i propietats nutricionals:

Saborosa i refrescant, destaca per la seva aportació d'aigua, fibra i potassi. Conté vitamines del grup B en petites quantitats. És suaument astringent per la seva composició de tanins (substància astringent present en molts teixits vegetals), els quals tenen també un efecte antiinflamatori,  de manera que resulta beneficiosa, si la prenem cuita, en cas de diarrea i altres trastorns digestius com la gastritis i les úlceres. Pel seu efecte diürètic també és beneficiosa en cas de retenció de líquids. A més, gràcies al seu baix contingut en hidrats de carboni (sucres), són molt recomanables pels qui pateixen diabetis.

Enllaços:
Comentaris rebuts (0)
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
 • Facebook
 • youtube
 • flickr
 • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.