Peix blau de Tarragona

Inici>Productes >Peix blau de Tarragona

Peix blau de Tarragona

La pesca ha estat una de les activitats econòmiques principals de la costa tarrgonina des de fa segles. L'àmbit de les captures de peix blau fetes es situa al Golf de Sant Jordi, des del coll de Balaguer al Cap de Tortosa.

  • Peix blau de Tarragona
1
Distintiu:
    • Productes de la Terra
    • Productes de la Terra

El peix blau en general presenta escates blavoses i una proporció de greix a la carn més alta que en el cas de l'anomenat peix blanc, és més sedentari i neda prop de la superfície de l'aigua. Les espècies reconegudes com a Peix Blau de Tarragona són: sardina, anxova, sorell, cavalla, bis i voga. Aquest peix és exclusivament de clase extra. Per capturar-lo s'utilitzen mètodes depesca artesans, amb vaixells que empren l'art del cèrcol i que surten a la nit. La mida de les espècies de peix blau a Catalunya està regulada i controlada per tal d'evitar la pesca d'exemplars immadurs, fet que podria amenaçar la salut de la mar. El peix blau pot ser consumit de moltes maneres, ja sigui en fresc, guisat o a la planxa, com en conserva, amb oli o en salaó.

Categoria: Peix i marisc.
Propi de: Cambrils, L'Ametlla de Mar, Tarragona
Calendari de temporada
genfebmarabrmaijunjulagosetoctnovdes
maijunjulagoset
Informació complementària:

Es distribueix a peixateries de tota Catalunya, amb preferència a les situades a les comarques tarragonines.

Atributs i propietats nutricionals:

El peix blau es diferencia del blanc pel seu contingut en greix. El blau és un tipus de peix amb un contingut en greix elevat. Aquest greix és bàsicament insaturat, del tipus omega 3, molt beneficiós per la prevenció de malalties cardiovasculars. El peix és una bona font de proteïnes de qualitat. Pel que fa a vitamines, destaquen les vitamines A i D, i de minerals, destaca el seu contingut en fòsfor i iode.

Comentaris rebuts (0)
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
  • Facebook
  • youtube
  • flickr
  • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.