Peix Sec de Formentera

Inici>Productes >Peix Sec de Formentera

Peix Sec de Formentera

A Formentera, antigament per aprofitar i consumir el peix durant tot l'any, els pesquedors l'assecaven. Avui en dia, ja s'ha converit en un atractiu gastronòmic de l'illa i ha obtingut l'aval  ARCA DEL GUST, atorgat per l'organització internacional d'Slow food.

  • Peix Sec de Formentera
  • Peix Sec de Formentera
1
2
Distintiu:
    • Productes Slow Food
    • Productes Slow Food
    • Aliments Tradicionals
    • Aliments Tradicionals

Hi ha nombroses espècies aptes per ser assecades i salades però les més emprades són la mussola, el clavell, la rajada, el milà i el caçó, totes elles espècies de peixos cartilaginosos dels anomenats «peixos d’escorxa», és a dir, peixos amb la pell resistent i «sense escata». S’utilitzen exemplars de mida grossa d’entre 8 i 10 kg.
El procés es realitza tallant en filets el peix net i viscerat però sense llevar-li la pell. Es cobreix de sal gruixada (2-7 hores segons la mida del peix), es retira la sal i es deixa assecar al sol (1-4 dies), penjant els filets a les puntes de branques de savines.Una vegada el peix és sec s'esmicola i s'introdueix dins envasos de vidre amb oli d'oliva.
El peix sec es pot conservar durant mesos. La seva textura és dura, fa olor de mar i té sabor salat.

Categoria: Peix i marisc.
Propi de: Formentera
Atributs i propietats nutricionals:

Hi ha nombroses espècies aptes per ser assecades i salades però les més emprades són la mussola, el clavell, la rajada, el milà i el caçó, totes elles espècies de peixos cartilaginosos dels anomenats «peixos d’escorxa», és a dir, peixos amb la pell resistent i «sense escata». S’utilitzen exemplars de mida grossa d’entre 8 i 10 kg.
El procés es realitza tallant en filets el peix net i viscerat però sense llevar-li la pell. Es cobreix de sal gruixada (2-7 hores segons la mida del peix), es retira la sal i es deixa assecar al sol (1-4 dies), penjant els filets a les puntes de branques de savines.Una vegada el peix és sec s'esmicola i s'introdueix dins envasos de vidre amb oli d'oliva.
El peix sec es pot conservar durant mesos. La seva textura és dura, fa olor de mar i té sabor salat

Comentaris rebuts (0)
Territoris d'on és propi
    • Illes Balears
    • Illes Balears
    • Illes Balears
    • Formentera
On tastar-lo
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
  • Facebook
  • youtube
  • flickr
  • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.