Pecorino Sardo DOP

Inici>Productes >Pecorino Sardo DOP

Pecorino Sardo DOP

Formatge d'ovella, el més famós de Sardenya, se produeix a l'illa de la fi del '700.

  • Pecorino Sardo DOP
1
Distintiu:
    • DOP Sardenya
    • DOP Sardenya

El Pecorino Sardo D.O.P. se produeix únicament a Sardenya en les dues variants Dolç i Madur.

A la llet sencera d'ovella s'afegeixen bacteris obtinguts localment  per la fermentació i se fa coagular amb qualls  de vedell. La quallada se posa en formes se li treu una part d'aigua, s'afegeix la sal i se deixa a madurar per un període de 20 a 60 dies per la variant dolça i més de 60 dies per la versió madura.

El Pecorino Sardo Dolç, es ven en peces de 1/2,3 kg, amb pell fina, blanca amb matisos de groc i pasta tova, elàstica, compacta i gust dolç i  aromàtic i lleugerament àcid. El Pecorino Sardo Madur, pot pesar de 1,7 a 4,0 kg, té la pell llisa, dura de color groc més o menys accentuat segons el grau de maduresa; la pasta és compacta, blanca amb matisos grocs en els formatges més madurs. El sabor és agradable i picant.  Per facilitar la identificació del producte, les etiquetes són diferenciades, verda per la variant dolça i blava per la madura.

Categoria: Formatges i lactis.
Propi de: L'Alguer
Informació complementària:

És titular de la Denominació d'Origen Protegida del 1996.

Comentaris rebuts (0)
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
  • Facebook
  • youtube
  • flickr
  • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.