Paté de la Llacuna

Inici>Productes >Paté de la Llacuna

Paté de la Llacuna

El paté és un producte càrnic habitualment emprat per conservar i aprofitar el fetge i altres ingredients resultants de la matança dels animals, que a la població de la Llacuna n'han recuperat l'elaboració artesana.

  • Paté de la Llacuna
1
Autor: Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural
Distintiu:
    • Productes de la Terra
    • Productes de la Terra

El paté és una pasta cuita feta amb el fetge d'aviram o de porc, i adobada amb diversos ingredients complementaris de la matança, com ara llard o carn, i també d'altres com ous, espècies i herbes aromàtiques. En el cas de la Llacuna, es tracta de fetge de porc, i no s'hi afegeixen additius artificials. Té un sabor equilibrat i vellutat, i una textura untuosa i pastosa.

Categoria: Embotits.
Propi de: La Llacuna
Calendari de temporada
genfebmarabrmaijunjulagosetoctnovdes
genfebmarabrmaijunjulagosetoctnovdes
Informació complementària:

Es troba fresc o en conserva a xarcuteries i carnisseries de l'Anoia.

Atributs i propietats nutricionals:

En tractar-se d'un producte elaborat a base de fetge és molt nutritiu. Tot i ser una font de greixos i colesterol, també aporta una gran quantitat de vitamines, com la A, D, E, àcid fòlic i B12, a més de minerals com el ferro, el zinc o el fòsfor. Dins d'una alimentació variada i equilibrada, es pot incloure de tant en tant.

Comentaris rebuts (0)
Territoris d'on és propi
    • Catalunya
    • Catalunya
    • Catalunya
    • Anoia
On tastar-lo
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
  • Facebook
  • youtube
  • flickr
  • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.