Paté de Mallorca

Inici>Productes >Paté de Mallorca

Paté de Mallorca

A mitjan segle XIX, possiblement a causa de la relació mercantil entre les zones de Sóller, Felanitx i França van començar a elaborar-se a Mallorca els patés de fetge de porc, com a alternativa d'ús d'aquesta part de l'animal.

Distintiu:
    • Aliments Tradicionals
    • Aliments Tradicionals

Es tracta, bàsicament, d’una pasta càrnia, obtinguda principalment a partir de fetge de porc (entre un 35% i un 50%), greix i magres de porc, a més d’espècies entre les quals destaca el pebre. D’altres ingredients que es poden afegir són conyac, vi, alls, etc.

Les seves diferències principals respecte d’altres patés són, per un costat que, generalment, no inclouen additius en la seva formulació, i per un altre, que els patés mallorquins no s'elaboren com una emulsió sinó que els ingredients en primer lloc es capolen per, posteriorment, procedir al pastat.

Categoria: Embotits.
Propi de: Mallorca
Calendari de temporada
genfebmarabrmaijunjulagosetoctnovdes
genfebmarabrmaijunjulagosetoctnovdes
Atributs i propietats nutricionals:

En tractar-se d'un producte elaborat a base de fetge de porc és un producte molt nutritiu. Tot i ser una font de greixos saturats i colesterol, també aporta una gran quantitat de vitamines A, D, E, àcid fòlic i B12, a més de minerals com el ferro, el zinc o el fòsfor. Dins d'una alimentació variada i equilibrada, es pot incloure de tant en tant.

Comentaris rebuts (0)
Territoris d'on és propi
    • Illes Balears
    • Illes Balears
    • Illes Balears
    • Mallorca
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
  • Facebook
  • youtube
  • flickr
  • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.