Paté de la Vall d'Aran

Inici>Productes >Paté de la Vall d'Aran

Paté de la Vall d'Aran

Aquest producte càrnic busca aprofitar el màxim dels elements de la matança del porc, el fetge i la cansalada, i recorda en la seva elaboració als patés de campanya que es fan a França.

  • Paté de la Vall d'Aran
1
Autor: Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural
Distintiu:
    • Productes de la Terra
    • Productes de la Terra

De sabor delicat i textura molt untuosa, el paté de la Vall d'Aran s'elabora amb el fetge de porc, carn magra, cansalada i sotabarba. Aquesta barreja es tritura, s'especia amb sal i pebre i all i julivert, es trasllada a pots de vidre o motlles, coberts amb llard, i es cou al bany maria dues hores. Avui dia s'elaboren variats d'aquesta recepta clàssica, incorporant-hi prunes, ceps, ametlles... S'acostuma a prendre damunt d'una torrada, o com a aperitiu tallat a daus, però també s'incorpora en preparacions culinàries innovadores.

Categoria: Embotits.
Propi de: Val d'Aran
Calendari de temporada
genfebmarabrmaijunjulagosetoctnovdes
genfebmarabrmaijunjulagosetoctnovdes
Informació complementària:

Es comercialitza a xarcuteries i carnisseries de la Val d'Aran.

Atributs i propietats nutricionals:

En tractar-se d'un producte elaborat a base de fetge és un producte molt nutritiu. Tot i ser una font de greixos i colesterol, també aporta una gran quantitat de vitamines, com la A, D, E, àcid fòlic i B12, a més de minerals com el ferro, el zinc o el fòsfor. Dins d'una alimentació variada i equilibrada, es pot incloure de tant en tant.

Comentaris rebuts (0)
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
  • Facebook
  • youtube
  • flickr
  • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.