Patata ecològica

Inici>Productes >Patata ecològica

Patata ecològica

La demanda cada cop més creixent de productes ecològics ha fet plantejar a alguns agricultors la producció ecològica d'aquest tubercle de consum bàsic, adaptant-ne el conreu a la normativa de Producció Agrària Ecològica.

  • Patata ecològica
1
Distintiu:
    • Productes CCPAE
    • Productes CCPAE

La patata, introduïda des del continent americà durant el segle XVI, és el fruit de la patatera, planta herbàcia que pot fer un metre d'alçada. Té la pell de color marró i la polpa és blanquinosa-grogosa, consistent i de gust suau. Les patates ecològiques són conreades sense herbicides, pesticides ni cap producte químic de síntesi. Només s’utilitzen adobs orgànics i minerals naturals i es limita la fertilització de nitrogen, així com tampoc estan autoritzades les varietats transgèniques. La collita de la patata té lloc en funció de la varietat i de la zona de producció. La patata és un producte de llarga conservació si es manté en un lloc fresc, de manera que podem trobar-ne durant gairebé tot l'any. Podeu consultar les característiques d'aquest tipus de conreus a la pàgina web del Consell Català de la Producció Agrària Ecològica, l'estament encarregat de controlar i certificar aquest producte a Catalunya.

Propi de: Tota CatalunyaCatalunya
Calendari de temporada
genfebmarabrmaijunjulagosetoctnovdes
genfebmarabrmaijunjulagosetoctnovdes
Informació complementària:

Es poden trobar en botigues i parades de mercat especialitzades en productes ecolpògics, així com en cooperatives de consumidors.

Atributs i propietats nutricionals:

És el tubercle per excel•lència, ja que és el més cultivat i consumit arreu del món. La patata ens aporta majoritàriament aigua, hidrats de carboni en forma de midó, pocs greixos i poca proteïna, però d'alta qualitat. També conté potassi, vitamina C i niacina, però després de la cocció moltes d'aquestes vitamines es perden. Ha de ser uns dels aliments bàsics en la nostra alimentació. Bullida, fregida, al caliu, feta puré...Combinada amb peix, verdures, carn, ous, bolets, etc. és un dels aliments amb més opcions culinàries.

Enllaços:
Comentaris rebuts (0)
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
  • Facebook
  • youtube
  • flickr
  • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.