Patata de la Vall d'en Bas

Inici>Productes >Patata de la Vall d'en Bas

Patata de la Vall d'en Bas

Tot i que no era un cultiu majoritari, introduït a començaments del segle XIX, en els darrers anys la patata ha anat adquirint protagonisme en la producció agrària de la Vall d'en Bas.

  • Patata de la Vall d'en Bas
1

Els trets diferencials que s'atribueixen a aquesta patata no tenen a veure amb la varietat, ja que es conreen varietats comercials -Kennebec, Red Pontiac i Jaerla-, sinó amb les característiques dels sòls, de la climatologia i pel fet d'estar un temps més llarg sota terra, ja que es considera que la patata acostuma a guanyar en gust si és més vella. Tot i que la temporada de collita de la patata és entre els mesos d'agost i setembre, és un producte que presenta períodes llargs de conservació, de manera que la temporada de comercialització s'allarga. En ser una patata més dura és adequada per tota mena de plats, sobretot per als guisats.

Categoria: Verdures i hortalisses.
Propi de: Garrotxa
Calendari de temporada
genfebmarabrmaijunjulagosetoctnovdes
octnovdes
Informació complementària:

Es distribueix a fruiteries i verduleries properes a l'àrea de producció.

Atributs i propietats nutricionals:

És el tubercle per excel•lència, ja que és el més cultivat i consumit arreu del món. La patata ens aporta majoritàriament aigua, hidrats de carboni en forma de midó, pocs greixos i poca proteïna, però d'alta qualitat. També conté potassi, vitamina C i niacina, però després de la cocció moltes d'aquestes vitamines es perden. Ha de ser uns dels aliments bàsics en la nostra alimentació. Bullida, fregida, al caliu, feta puré...Combinada amb peix, verdures, carn, ous, bolets, etc. és un dels aliments amb més opcions culinàries.

Comentaris rebuts (0)
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
  • Facebook
  • youtube
  • flickr
  • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.