Pastisset de cabell d'àngel

Inici>Productes >Pastisset de cabell d'àngel

Pastisset de cabell d'àngel

Aquest pastisset és un dels representants més coneguts de la rebosteria de les Terres de l'Ebre, de marcada influència àrab. De fet, s'atribueix el naixement d'aquest dolç a un concurs convocat el segle XI per un governador de la ciutat de Tortosa, en aquell temps sota domini sarraí.

  • Pastisset de cabell d'àngel
  • Pastisset de cabell d'àngel
  • Pastisset de cabell d'àngel
  • Pastisset de cabell d'àngel
1
2
3
4
Autor: gastroteca.cat
Distintiu:
    • Productes de la Terra
    • Productes de la Terra

Es tracta d'una pasta seca i cruixent, ensucrada per damunt, que pren forma de cresta, de mitja lluna. La massa s'elabora amb farina, oli, sucre i mistela o aiguardent i es farceix amb confitura de cabell d'àngel i de moniato, i més recentment, també de brossat. S'acostumen a prendre per esmorzar, per berenar o entre hores i tenen un temps de conservació elevat.

Categoria: Fleca i pastisseria.
Propi de: Baix Ebre, Montsià, Ribera d'Ebre, Terra Alta
Informació complementària:

Es comercialitza en pastisseries i forns de les Terres de l'Ebre.

Atributs i propietats nutricionals:

Es tracta d'un producte d'elevat valor energètic. El seu component principal són els hidrats de carboni, tant simples com complexos. També és una font de greixos monoinsaturats, molt beneficiosos pel nostre organisme. Dins d'una alimentació variada i equilibrada, es pot incloure de tant en tant.

Comentaris rebuts (0)
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
  • Facebook
  • youtube
  • flickr
  • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.