Pastís de Sant Jordi

Inici>Productes >Pastís de Sant Jordi

Pastís de Sant Jordi

El pastís i el pa de Sant Jordi són idees recents, promocionades pel Gremi de Flequers de Barcelona, que s'han imposat a partir de la dècada de 1980 per dotar a la Diada de Sant Jordi, el 23 d'abril, d'especialitats de fleca pròpies.

  • Pastís de Sant Jordi
1
Distintiu:
    • Productes de la Terra
    • Productes de la Terra

El pastís de Sant Jordi és un típic pa de pessic, rectangular, però amb més capes de mantega intercalades entre els talls, primets, de pa de pessic. Aquest pastís no es decora pels costats amb mantega, bocins d'ametlla o de xocolata, sinó que les capes han de semblar fulls d'un llibre. Es guarneix amb sucre cremat o sucre llustre i s’hi grava un Sant Jordi i/o una rosa vermella.

Categoria: Fleca i pastisseria.
Propi de: Tota CatalunyaCatalunya
Informació complementària:

Es comercialitza a pastisseries i fleques, sobretot de Barcelona, per la diada de Sant Jordi arreu de Catalunya.

Atributs i propietats nutricionals:

És un producte amb un elevat valor energètic. El seu component principal són els hidrats de carboni, tant simples com complexos. També és una bona font de proteïnes d'elevada qualitat. Cal tenir present que la mantega que hi ha entre el pa de pessic és una font de greixos saturats i colesterol. Dins d'una alimentació variada i equilibrada, es pot consumir ocasionalment.

Comentaris rebuts (1)
  • toni
  • 23/04/2016 a les 11:30 am (Europe/Berlin +02:00)
  • "tal com indica el seu nom pastis es va començar a fer per iniciativa del gremi de pastissers el de flequers mes endavant varen fer el pa de sant jordi"
    • La seva puntuació
    • 2 estrelles
    • 2 estrelles
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
  • Facebook
  • youtube
  • flickr
  • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.