Palo DG de Mallorca

Inici>Productes >Palo DG de Mallorca

Palo DG de Mallorca

Lícor amb denominació geogràfica de Mallorca. És una beguda espirituosa obtinguda per maceració d'escroça de quina i d'arrel de genciana amb sucre, sacarosa caramel·litzada, i alcohol etílic.

Distintiu:
    • DG Palo de Mallorca
    • DG Palo de Mallorca
    • Aliments Tradicionals
    • Aliments Tradicionals

El Palo de Mallorca és molt obscur, quasi negre, dens, espès i viscós, de graduació alcohólica 25-36%. Quan es remou dins el tassó, a les parets hi queda aferrada una fina capa de color caramel que incialment és llisa i uniforme, però que en poc temps, en evaporar-s'hi l'alcohol, forma uns regalims gruixuts. Predominen els aromes de l'alcohol i del caramel i es percebeix un record indefinit a fusta. Tradicionalment es pren com a aperitiu a l'Illa de Mallorca.

Categoria: Licors i esperits.
Propi de: Mallorca
Calendari de temporada
genfebmarabrmaijunjulagosetoctnovdes
genfebmarabrmaijunjulagosetoctnovdes
Informació complementària:

Els elaboradors de palo, per poder usar la menció Palo de Mallorca a les seves etiquetes han d'estar inscrits al Registre de la denominació geogràfica, que gestiona la Direcció General d'Agricultura de la Conselleria de Presidència del Govern de les Illes Balears.

Atributs i propietats nutricionals:

El Palo de Mallorca és una beguda alcohòlica i, com a tal, suposa una aportació calòrica (aproximadament 75 kcal/copa) que deriva del seu contingut alcohòlic i en sucres (300-500 g/litre). Les seves virtuds provenen de l'alcohol, la quina i la genciana. Quan es beu de forma moderada i abans de les menjades, el palo actua com a secretagog o estimulador de les secrecions gàstriques. Per això és l'aperitiu tradicional a Mallorca. L'escorça de quina conté l'alcaloide quinina que, a dosis baixes com la continguda en aquesta beguda, té propietats antipirétiques, antipalúdiques i analgésiques. L'arrel de genciana aporta quantitats mínimes de minerals (sodi, potassi, calci, ferro, magnesi, manganès, fòsfor, seleni, crom i cobalt), vitamines (B1, B2, B3), olis essencials i principis amargos o estimulants de les secrecions digestives que, juntament amb la quinina, confereixen al palo el seu gust amarg tan particular.

Comentaris rebuts (0)
Territoris d'on és propi
    • Illes Balears
    • Illes Balears
    • Illes Balears
    • Mallorca
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
  • Facebook
  • youtube
  • flickr
  • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.