Pa de tinyol

Inici>Productes >Pa de tinyol

Pa de tinyol, pa de galet, pa de monyó

Conegut també amb la denominació de pa de monyo o pa de galet, és una mena de pa que també es feia antigament en zones properes, al Camp de Tarragona, l'origen del qual es remunta més enllà del segle XX.

  • Pa de tinyol
1
Distintiu:
    • Productes de la Terra
    • Productes de la Terra

Són petits panets fets artesanalment que es caracteritzen per la seva forma cònica i una tirallonga recargolada en forma de monyo al seu damunt. El seu gust és una mica més dolç i la molla és més tendra. S'elabora amb farina, sal i llevat i, gràcies a la seva mida i al gruix de la crosta, presenta una temps de conservació superior.

Categoria: Fleca i pastisseria.
Propi de: Ulldemolins
Calendari de temporada
genfebmarabrmaijunjulagosetoctnovdes
genfebmarabrmaijunjulagosetoctnovdes
Informació complementària:

Es comercialitza gairebé exclusivament a forns i pastisseries d'Ulldemolins.

Atributs i propietats nutricionals:

El pa de tinyol, com altres tipus de pans, és un aliment molt nutritiu. El seu component principal són els hidrats de carboni, sobretot en forma de midó. També és una bona font de proteïnes però, com que són d'origen vegetal la seva qualitat és inferior a les animals. Tot i tenir poca quantitat de vitamines i minerals, és un aliment que ha de formar part de l'alimentació habitual.

Comentaris rebuts (0)
Territoris d'on és propi
    • Catalunya
    • Catalunya
    • Catalunya
    • Priorat
On comprar-lo
On tastar-lo
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
  • Facebook
  • youtube
  • flickr
  • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.