Pa de Sant Jordi

Inici>Productes >Pa de Sant Jordi

Pa de Sant Jordi

El pastís i el pa de Sant Jordi són idees recents, creats pel Gremi de Flequers de Barcelona. que s'han imposat a partir de la dècada de 1980 per dotar a la Diada de Sant Jordi, el 23 d'abril, d'especialitats de fleca pròpies. Algunes fleques també n'elaboren per la Diada Nacional de l'11 de Setembre.

  • Pa de Sant Jordi
1
Distintiu:
    • Productes de la Terra
    • Productes de la Terra

És un pa de disseny que representa l'escut de Catalunya, quatre barres vermelles sobre fons groc. Elaborat amb gran cura a partir de tres pastes: de nous, de sobrassada i de formatge, fa que sigui un pa gustós i aromàtic. Per elaborar-lo es pasten les tres masses amb farina, massa mare, mantega, sucre i sal que es deixen fermentar durant una hora. Es laminen les pastes de formatge i de sobrassada que es distribueixen alternativament sobre la pasta de nous i es fornegen.

Categoria: Fleca i pastisseria.
Propi de: Tota CatalunyaCatalunya
Informació complementària:

Es comercialitza a pastisseries i fleques, sobretot de Barcelona, per la diada de Sant Jordi.

Atributs i propietats nutricionals:

El pa de Sant Jordi, com altres tipus de pans, és un aliment molt nutritiu. El seu component principal són els hidrats de carboni, sobretot en forma de midó. També és una bona font de proteïnes però, com que són d'origen vegetal, la seva qualitat és inferior a les animals. Tot i tenir poca quantitat de vitamines i minerals, és un aliment que ha de formar part de l'alimentació habitual.

Comentaris rebuts (0)
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
  • Facebook
  • youtube
  • flickr
  • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.