Pa de neu de la Cerdanya

Inici>Productes >Pa de neu de la Cerdanya

Pa de neu de la Cerdanya

Es va crear a Puigcerdà a la dècada de 1960 com a producte gastronòmic turístic de la comarca i és, de fet, una modalitat de coca de massa de pa.

  • Pa de neu de la Cerdanya
  • Pa de neu de la Cerdanya
  • Pa de neu de la Cerdanya
1
2
3
Autor: gastroteca.cat
Distintiu:
    • Productes de la Terra
    • Productes de la Terra

És un pa tou, de molla sedosa i suau de mastegar, amb una crosta daurada i cruixent, i té un contingut en greixos i sucre molt baix. Sol prendre una forma quadrada o rectangular, d'un kilo de pes i s'assembla al pa de pessic.  Per elaborar el pa de neu es barregen els ous, el sucre i la farina, s'hi afegeix oli, aigua i llet i es segueix barrejant fins a aconseguir una pasta cremosa. S'emmotlla, es cou al forn i, abans que s'acabi de coure, s'hi afegeix ametlla picada.

Categoria: Fleca i pastisseria.
Propi de: Puigcerdà
Informació complementària:

Es comercialitza sencer i a trossos a fleques de la comarca de la Cerdanya, especialment a Puigcerdà.

Atributs i propietats nutricionals:

És un producte amb un elevat valor energètic. El seu component principal són els hidrats de carboni, tant simples com complexos. També és una bona font de greixos insaturats i proteïnes d'elevada qualitat. Dins d'una alimentació variada i equilibrada es pot consumir ocasionalment.

Comentaris rebuts (0)
Territoris d'on és propi
    • Catalunya
    • Catalunya
    • Catalunya
    • Cerdanya
On comprar-lo
On tastar-lo
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
  • Facebook
  • youtube
  • flickr
  • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.