Olivada

Inici>Productes >Olivada

Olivada

L'olivada és una pasta o paté d'olives. És una recepta típica dels països mediterranis que generalment es fa amb olives negres, tot i que s'en pot fer amb olives verdes.

  • Olivada
  • Olivada
1
2
Autor: gastroteca.cat

La molturació de l'oliva arbequina més l'oli d'oliva verge extra dónen com a resultat un exquisit paté pensat per al nostre "piscolavis". Els seus ingredients bàsics són: olives espinyolades, oli d'oliva i sal. Trobem també olivades aromatitzades amb herbes o espècies. La qualitat de l’olivada dependrà de la qualitat de les olives i de l’oli utilitzats. L'olivada és excel·lent menjada com a paté, untada damunt d'una torradeta. També és un ingredient perfecte per fer una vinagreta. I la trobem també guarnint alguns plats de peix i verdures.

Categoria: Oli, olives i derivats.
Propi de: Tota CatalunyaCatalunya
Calendari de temporada
genfebmarabrmaijunjulagosetoctnovdes
genfebmarabrmaijunjulagosetoctnovdes
Informació complementària:

Se'n comercialitza en moltes botigues i mercats envasada en potets de vidre.

Atributs i propietats nutricionals:

De consistència puré, és un paté d'olives principalment de les negres, tot i que també es pot elaborar amb les verdes. En les olives hi predominen els àcids grassos insaturats i així doncs la seva ingesta és positiva en cas de colesterol en sang. És un aliment ric en sodi ja que la sal és l' ingredient principal per a la seva conservació i maduració i per tant hauran de consumir aquest producte amb moderació o fins i tot evitar-ne el seu consum les persones que pateixin d'hipertensió arterial, retenció de líquids o insuficiència cardíaca. La seva aportació calòrica és elevada i l'hauran de prendre en petites quantitats si es pateix sobrepès o obesitat. Quant a vitamines, aporta principalment carotens i algunes vitamines del grup B però en poca quantitat.

Comentaris rebuts (0)
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
  • Facebook
  • youtube
  • flickr
  • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.