Oli ecològic

Inici>Productes >Oli ecològic

Oli ecològic

Oli d'oliva Verge Extra de primera premsada en fred, que prové d'oliveres a les quals no s'afegeix cap tipus d'abonament o plaguicida químic de síntesi. Tot això és avalat per les normes i control del Consell Català de la Producció Ecològica (CCPAE).

Distintiu:
    • Productes CCPAE
    • Productes CCPAE

L'oli d'oliva ecològic és un dels productes més populars, ja que l'olivera és un cultiu poc exigent i poc susceptible a les plagues i malalties, fet que fa que es pugui produir fàcilment d'acord amb la normativa de la producció ecològica. El producte final també tindrà una qualitat superior, ja que es prohibeix l'addicció de sosa, de colorants i d'altres matèries que es podrien afegir a l'oli d'oliva convencional.

Categoria: Oli, olives i derivats.
Propi de: Tota CatalunyaCatalunya
Calendari de temporada
genfebmarabrmaijunjulagosetoctnovdes
genfebmarabrmaijunjulagosetoctnovdes
Informació complementària:

Es pot trobar en establiments, sobretot especialitzats en productes ecològics, d'arreu de Catalunya. En l'etiqueta hi figurarà, a banda de les mencions que exigeix la normativa vigent, el logotip que en certifica la producció ecològica del CCPAE.

Atributs i propietats nutricionals:

L'oli d'oliva és un greix líquid a temperatura ambient, el 99.9% de la seva composició són lípids. Per tant, és un dels aliments més energètics que tenim a la nostra taula diàriament. Però l'oli d'oliva es considera un aliment cardiosaludable ja que en la seva composició els àcids grassos predominats són els monoinsaturats, que tenen la característica d'augmentar el colesterol HDL, el bo. També, reforcen aquesta qualitat el seu contingut en fitoesterols, substàncies similars al colesterol que n'interfereixen l'absorció. A més, el seu contingut en vitamina E i compostos fenòlics, el doten de propietats antioxidants. Per tant, l'oli d'oliva verge ha de formar part sense cap dubte de la nostra alimentació diària, principalment en cru, ja sigui per amanir un enciam, per fer un bon pa amb tomàquet o per fer afegir-n'hi  un raig sobre un tall de peix a la brasa.

Enllaços:
Comentaris rebuts (0)
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
  • Facebook
  • youtube
  • flickr
  • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.