Oli DOP Terra Alta

Inici>Productes >Oli DOP Terra Alta

Oli DOP Terra Alta

L'oli d'oliva verge extra d'aquesta DOP prové de la varietat d'oliva empeltre majoritàriament, amb una petita participació d'altres varietats com són l'arbequina, la morruda i la farga. Les condicions climàtiques, l'orografia de la Terra Alta han propiciat l'elaboració d'uns olis d'oliva verge de gran qualitat.

 • Oli DOP Terra Alta
 • Oli DOP Terra Alta
1
2
Distintiu:
  • DOP Oli de la Terra Alta
  • DOP Oli de la Terra Alta
  • Productes de la Terra
  • Productes de la Terra

L'oli verge s'obté d'olives recollides directament de l'arbre, exloent les caigudes a terra. La mòlta es fa amb mitjans exclusivament físics, i es realitza durant les 24 hores següents a la collita. Tot plegat, garanteix una acidesa màxima de l'oli del 0,5 i l'alteració de cap aspecte de la seva qualitat, conservant el sabor, aroma i la resta de les seves característiques pròpies.

Categoria: Oli, olives i derivats.
Propi de: Ascó, Flix, Riba-roja d'Ebre, Terra Alta
Calendari de temporada
genfebmarabrmaijunjulagosetoctnovdes
genfebmarabrmaijunjulagosetoctnovdes
Informació complementària:

Els envasos de l'Oli de la Terra Alta han de ser d'una capacitat no superior a 5l. Tot el procés, des de la producció fins a l'etiquetatge, es fa a la zona de producció. Una bona part de la producció s'orienta cap el mercat català, mentre que una altra part va a l'exterior. Es pot adquirir a botigues de tota Catalunya, en especial en establiments situats a la zona de producció.

Atributs i propietats nutricionals:

L'oli d'oliva és un greix líquid a temperatura ambient, el 99.9% de la seva composició són lípids. Per tant, és un dels aliments més energètics que tenim a la nostra taula diàriament. Però l'oli d'oliva es considera un aliment cardiosaludable ja que en la seva composició els àcids grassos predominats són els monoinsaturats, que tenen la característica d'augmentar el colesterol HDL, el bo. També, reforcen aquesta qualitat el seu contingut en fitoesterols, substàncies similars al colesterol que n'interfereixen l'absorció. A més, el seu contingut en vitamina E i compostos fenòlics, el doten de propietats antioxidants. Per tant, l'oli d'oliva verge ha de formar part sense cap dubte de la nostra alimentació diària, principalment en cru, ja sigui per amanir un enciam, per fer un bon pa amb tomàquet o per fer afegir-n'hi  un raig sobre un tall de peix a la brasa.

Enllaços:
Comentaris rebuts (0)
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
 • Facebook
 • youtube
 • flickr
 • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.