Oli DOP Baix Ebre- Montsià

Inici>Productes >Oli DOP Baix Ebre- Montsià

Oli DOP Baix Ebre- Montsià

El Baix Ebre i el Montsià són dues de les comarques amb més tradició i importància en l'elaboració d'olis a Catalunya. Les varietats admeses en aquesta DOP són: morruda o morrut, sevillenca (ambdues originàries de la zona) i farga.

 • Oli DOP Baix Ebre- Montsià
 • Oli DOP Baix Ebre- Montsià
 • Oli DOP Baix Ebre- Montsià
1
2
3
Veure vídeo
Autor: gastroteca.cat
Distintiu:
  • DOP Oli del Baix Ebre - Montsià
  • DOP Oli del Baix Ebre - Montsià
  • Productes de la Terra
  • Productes de la Terra

L'oli d'oliva del Baix Ebre- Montsià és un oli verge de qualitat extra obtingut de les varietats morruda o morrut, sevillenca i farga.  La varietat predominant és la morruda, amb el 50% de la superfície conreada. La sevillenca ocupa entre el 30 i el 35% de la superfície i la farga entre un 10 i un 20%.

La coloració d'aquest oli varia en funció de l'època de collita i de la situació geogràfica, i va des del groc-verdós al groc-daurat. Els resultats són uns olis saborosos, aromàtics, afruitats a l'inici de la campanya i lleugerament dolços al final.

Categoria: Oli, olives i derivats.
Propi de: Baix Ebre, Montsià
Calendari de temporada
genfebmarabrmaijunjulagosetoctnovdes
genfebmarabrmaijunjulagosetoctnovdes
Informació complementària:

L'oli del Baix Ebre-Montsià es comercialitza en envasos d'una capacitat màxima de 5l. Tot el procés que va de la producció a l'etiquetatge es realitza a la zona de producció, i la comercialització es fa tant al mercat interior com a l'exterior. Es pot trobar en botigues de tota Catalunya, preferentment en les properes a la zona de producció.

Atributs i propietats nutricionals:

L'oli d'oliva és un greix líquid a temperatura ambient, el 99.9% de la seva composició són lípids. Per tant, és un dels aliments més energètics que tenim a la nostra taula diàriament. Però l'oli d'oliva es considera un aliment cardiosaludable ja que en la seva composició els àcids grassos predominats són els monoinsaturats, que tenen la característica d'augmentar el colesterol HDL, el bo. També, reforcen aquesta qualitat el seu contingut en fitoesterols, substàncies similars al colesterol que n'interfereixen l'absorció. A més, el seu contingut en vitamina E i compostos fenòlics, el doten de propietats antioxidants. Per tant, l'oli d'oliva verge ha de formar part sense cap dubte de la nostra alimentació diària, principalment en cru, ja sigui per amanir un enciam, per fer un bon pa amb tomàquet o per fer afegir-n'hi  un raig sobre un tall de peix a la brasa.

Enllaços:
Comentaris rebuts (0)
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
 • Facebook
 • youtube
 • flickr
 • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.