Oli de Producció Integrada

Inici>Productes >Oli de Producció Integrada

Oli de Producció Integrada

Prové d'oliveres conreades sota la normativa de la Producció Integrada i destaquen el seu gust i el seu aroma.

  • Oli de Producció Integrada
1
Distintiu:
    • Producció integrada
    • Producció integrada

En aquest sentit s'allunya dels conceptes habituals de la valoració organolèptica dels olis d'oliva verge extra, minvant l'amargor i amb un punt òptim de picant que estimula l'apreciació de fruites, flors, herbes aromàtiques i verdures que apareixen al provar-lo. Les olives es molen per un sistema de corrons de granit i seguidament per unes ganivetes que trenquen i homogeinitzen la pasta. Un cop batut, se separa (per centrifugació) en dues fases i es conserva a 20ºC en dipòsits d'acer inoxidable inertizats amb nitrògen.

Categoria: Oli, olives i derivats.
Propi de: Garrigues, Noguera, Priorat, La Palma d'Ebre
Calendari de temporada
genfebmarabrmaijunjulagosetoctnovdes
genfebmarabrmaijunjulagosetoctnovdes
Informació complementària:

Es pot trobar arreu de Catalunya en botigues especialitzades. Durant els mesos de gener i febrer s'obté l'oli de primera premsada, tot i que és un producte que es conserva i es comercialitza durant tot l'any.

Atributs i propietats nutricionals:

L'oli d'oliva és un greix líquid a temperatura ambient, el 99.9% de la seva composició són lípids. Per tant, és un dels aliments més energètics que tenim a la nostra taula diàriament. Però l'oli d'oliva es considera un aliment cardiosaludable ja que en la seva composició els àcids grassos predominats són els monoinsaturats, que tenen la característica d'augmentar el colesterol HDL, el bo. També, reforcen aquesta qualitat el seu contingut en fitoesterols, substàncies similars al colesterol que n'interfereixen l'absorció. A més, el seu contingut en vitamina E i compostos fenòlics, el doten de propietats antioxidants. Per tant, l'oli d'oliva verge ha de formar part sense cap dubte de la nostra alimentació diària, principalment en cru, ja sigui per amanir un enciam, per fer un bon pa amb tomàquet o per fer afegir-n'hi  un raig sobre un tall de peix a la brasa.

Comentaris rebuts (0)
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
  • Facebook
  • youtube
  • flickr
  • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.